مقالات

عسل چگونه تولید می شود ؟

عسل چگونه تولید می شود ؟

عسل محصولی است که زنبورعسل آن را می سازد . بعضی از افراد فکر می کنند که عسل مدفوع زنبور عسل است اما کاملا در اشتباه اند . زنبور های تولید عسل دارای عسلدان و معده دیگری برای غذا هستند. زنبور ها مانند هر موجود دیگری دستگاه گوارش دارند و موجودات بسیار پاکی هستند که هیچوقت مدفوع خود را در درون کندو نمیریزند و آن را بیرون از کندو رها می کنند . این زنبور ها در برابر آلودگی های هوا نیز بسیار حساس اند و نمی گذارند ذره ای آلودگی به عسل ها منتقل شود .

عسل هایی که از نقاط مختلف جمع آوری می شود دارای طعم های بسیار متفاوتی هستند . مثلا اگر زنبورها نزدیک گل ها باشند شهد گل را جمع آوری می کنند و عسل طعم گل می دهد و اگر نزدیک گل های آویشن باشند عسل نیز تا حدی طعم آویشن می دهد . اما عسل چگونه تولید می شود و فواید مصرف عسل چیست؟ تا آخر مقاله کندوک با ما همراه باشید .

مراحل تولید عسل طبیعی

می خواهیم بررسی کنیم عسل چگونه توسط زنبورهای عسل تولید می شود . زنبور عسل ها طی فرآیندی گرده هایی که جمع آوری کرده اند را به شهد تبدیل می کنند و این شهدها را داخل استوانه شش ضلعی خود میریزند و ذخیره می کنند . زنبورها دارای دو معده هستند که یکی را برای ذخیره شهد عسل و دیگری برای هضم غذای خودشان است غذاهایی که زنبور از آن تغذیه می کند وارد معده دوم می شود و در نتیجه به صورت مدفوع بیرون میریزد . و اما عسل را از راه دهان بالا می آورند و به کندو ها انتقال می دهند .

عسل چگونه تولید می شود ؟

زنبورها برای تولید یک کیلو عسل باید مسافتی برابر 3 دور چرخیدن دور زمین را طی می کنند . میکروارگانیسم های موجود در قند عسل برای مدت طولانی نمی گذارد مواد موجود در عسل تغییر کند و رنگ آن هارا نیز ثابت نگه میدارد . عسل طی 3 مرحله اصلی تولید می شوند :

جمع آوری شهد

زنبور های کارگر می توانند تا 5 کیلومتر دورتر از کندو پرواز کنند . طی وضعیت آب و هوای مناسب و مساعد زنبور های کارگر پرواز می کنند و روی گل ها و شیره بعضی از درختان می نشینند . زنبورعسل با استفاده از خرطومی که دارد شهد گل را می مکند و در معده اول که مختص به نگهداری شهد گل است نگهداری می کند . شاید برایتان سوال باشد که هر زنبور چه مقدار شهد با یک پرواز جمع می کند ؟ باید در جواب این سوال به شما بگوییم هر زنبور با یک پرواز می تواند تا 40 میلی گرم شهد جمع آوری کند . اما جالب است که بدانید از این 40 میلی گرم شهدی که جمع آوری می کند نصف آن آب است ، که در حین پرواز به سمت کلونی درصدی از آن جذب می کند .

غلیظ کردن شهد جمع آوری شده

در مرحله دوم شهدهایی که جمع آوری شده به عسل تبدیل می شود . 40 درصد شهد هایی که جمع می شود حاوی آب است در راه برگشت این زنبورها ، آنزیم هایی را به شهد موجود در عسلدانشان اضافه می کنند که باعث تجزیه ملکول های قند موجود در شهد جمع آوری شده و تبدیل آن به قند طبیعی گلوکز و فروکتوز می نمایند .

وقتی زنبورعسل کارگر به کندو باز می گردند شهد جمع آوری شده را به زنبورهای کارگر داخل کندو تحویل می دهند و باز به طبیعت بر می گردند که شهد بیشتر جمع آوری کنند. زنبورهای داخل کندو باید آب این شهد ها را کاهش داده و شهد را با غلیظ کردن ، به عسل تبدیل کنند . زنبورعسل کارگر داخل کندو شهدها را طی مراحل زیاد با خرطوم میمکند و باز می گردانند تا آب موجود در شهد از 40 درصد به 18 درصد کاهش یابد و به عسل تبدیل شود . هنگامی که عسل به مرحله غلظت مورد نظر رسید آن را در استوانه های 6 ضلعی میریزند . برای تبخیر باقی رطوبت عسل با به هم زدن بالهایشان ، رطوبت را از داخل استوانه تبخیر می کنند .

پلمپ استوانه های حاوی عسل

وقتی زنبورعسل استوانه ها را از عسل غلیظ پر می کند و با تکان دادن بالهایش رطوبت را از عسل گرفته و نوبت به پلمپ کردن سر استوانه ها می شود . زنبور عسل با استفاده از موم بر روی استوانه ها پولک های نازکی می زنند و این یعنی اتمام کار.

زنبورداران در این مرحله زنبور را برداشت کرده و روانه بازار می کنند .

فواید زنبور عسل برای طبیعت و انسان ها

زنبورعسل ها یکی از مفید ترین نوع حشره برای طبیعت و انسان هاست . در هر کندو یا کلونی نزدیک به 6000 زنبور زندگی می کنند و به نوعی نحوه ی زندگی کردن اجتماعی را به همه ما می آموزند . محصولاتی که زنبورعسل ها تولید می کنند شامل گرده گل ، عسل و ژل رویال هستند و این محصولات با خاصیت های بسیار زیادی که دارند ، می توانند سلامت جسمی ما را تضمین کنند و بسیاری از بیماری ها همچون درد معده ، بیماری های قلبی و… را درمان خواهند کرد .

زنبور ها نه تنها به سلامتی انسان ها کمک می کنند بلکه به طبیعت نیز زندگی می بخشند . با آمدن فصل بهار درختان میوه احتیاج به گرده افشانی پیدا می کنند . وقتی گرده افشانی انجام نشود درختان کم بار خواهند بود و ضرر بسیاری به باغدار ها و طبیعت وارد می شود . در هنگام جمع آوری شهد از گل های درختان مقدار زیادی گرده به پای زنبورعسل میچسبد . اگر توجه کرده باشید روی پای زنبور مو هایی نازک وجود دارد که وقتی روی گل می نشیند ، مقدار بسیار زیادی گرده ها به پای زنبور می چسبند و وقتی زنبور بر روی گل دیگری میرود گرده ها طی این مراحل جابه جا می شوند در نتیجه یک گرده افشانی موفق اتفاق می افتد .

فواید نیش زنبورعسل!

تحقیقات انجام شده ثابت کرده است که نیش زنبور خواص درمانی بسیار زیادی را برای انسان ها به ارمغان می آورد . نیش زنبور تاحدی ترسناک می باشد و درد بسیار زیادی دارد . اما باید بدانید که نیش زنبور دارای خاصیت های زیادی می باشد . نیش زنبور دارای یک ماده اسیدی است که کاملا بی رنگ بوده و دارای ترکیبات مواد معدنی ، آمینواسیدها ، قند و آنزیم های بسیار مفیدی است . امروزه برای درمان برخی از بیماری ها ، آپی تراپی را به شما معرفی می کنند . در این درمان مکمل های نیش زنبور عسل را به شما تزریق می نمایند که بسیار برای سلامت بدن مفید هستند .

آیا عسل مدفوع زنبور عسل است ؟!

بعضی اشتباه فکر می کنند که عسل مدفوع زنبور است . در جواب این سوال باید اگر بگویم که شیر ، ادرار گاو یا گوسفند می باشد . کمی خنده دار است قطعا همچین چیزی وجود ندارد . نکته مهمی که باید بدانیم این است که عسل نه مدفوع زنبور عسل و نه بزاق دهان زنبور می باشد . بلکه عسل غذایی است که زنبور آن را در فصل های گرم از شهد گل و گیاهان ( همانطور که در بالا توضیح دادیم ) جمع آوری و حاصل می کند تا از آن در فصل های سرد تغذیه کند . کار زنبور دار این می باشد که با کوچ دادن زنبور به جاهای مختلف کاری کند که زنبور عسل بیشتری را تولید کند تا همه ما بتوانیم از آن به بهترین شکل استفاده کنیم .

در این مطلب شما را با تولید عسل طبیعی ، فواید نیش زنبور و همچنین فواید زنبور عسل برای انسان و طبیعت آشنا کردیم . لینک این مطلب را برای کسانی که می خواهند بدانند که عسل طبیعی چگونه تولید می شود یا ( عسل مدفوع زنبور عسل است؟ )را ارسال کنید تا آنها هم مثل شما از این نکات آگاه باشند .

2 دیدگاه در “عسل چگونه تولید می شود ؟

  1. نوشین اختر زاده گفت:

    سلام دستتون درد نکنه واسه توضیحات کاملی که دادید.

    1. کندوک گفت:

      سلام خیلی ممنون سرکار خانم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 11 =