مقالات

درمان آرتروز با زهر زنبور !

درمان آرتروز با زهر زنبور !

آرتروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که امروزه بسیاری از افراد در کل جهان را درگیر خود کرده است. بسیاری از درمان‌های شیمیایی تولید شده‌اند که متأسفانه نتوانسته‌اند درمان قطعی برای این بیماری باشند. این بیماری از دوران باستان وجود داشته و مردم آن دوره برای درمان خود از زهر زنبورعسل استفاده می‌کردند. استفاده از زهر زنبورعسل برای درمان آرتروز از قدیم وجود داشته و بیماران قدیمی متوجه شده‌اند که زهر زنبورعسل باعث تسکین‌دهنده و درمان‌کننده بیماری آرتروز است.

در کل 2 نوع آرتروز وجود دارد :

آرتروز مفاصل و استخوان

یکی از رایج‌ترین نوع آرتروز، ورم استخوان و مفاصل است. به این نوع بیماری، آرتروز فرسایشی یا استئوآرتروز نیز می‌گویند. علل به وجود آمدن این نوع آرتروز رشدی، ارثی و متابولیک است. هنگامی که مایع غضروف کم می‌شود، استخوان‌ها به سختی حرکت می‌کنند و در بسیاری از مواقع استخوان‌ها شدیداً آسیب می‌بینند. علائم این بیماری با حساسیت به لمس، درد مفاصل، قفل‌شدگی، سفتی عضلات و خون‌ریزی داخلی همراه است. با تحرک کم، استخوان‌ها و رباط‌ها آسیب می‌بینند. درد این نوع آرتروز به اندازه دندان‌درد ناخوشایند است و تحمل آن بسیار سخت است.

آرتروز روماتیسمی

این نوع آرتروز یک نوع بیماری التهابی است که به‌شدت می‌تواند اندام‌ها و بافت‌ها را درگیر کند. اما در بیشتر مواقع این بیماری با مفاصل درگیر می‌شود و مشکلاتی همچون تخریب غضروف و انکیلوز (سفت‌شدگی مفاصل) ایجاد می‌شود. انکیلوز نوعی چسبندگی استخوان‌های یک مفصل است که باعث سفتی مفاصل می‌شود. در بین جمعیت جهان، ۱ درصد به بیماری آرتروز روماتیسمی درگیر هستند و این بیماری به نسبت ۳ به ۱ در خانم‌ها بیشتر از آقایان اتفاق می‌افتد.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که پزشکان به زهر زنبور برای درمان آرتروز متوجه شدند، این بود که زنبورعسل‌ها به آرتروز مبتلا نمی‌شوند. محققان متوجه شدند که زنبوردارانی که روزانه در معرض مقدار زیادی نیش زنبور قرار می‌گیرند، دچار آرتروز نشده‌اند و همین موضوع باعث شد که درمان آرتروز با زهر زنبورعسل مورد تأیید قرار بگیرد.

برای اولین بار پس از جنگ جهانی اول، زهر زنبور برای زنبوردرمانی در ایالات متحده توسط بودوگ بک انجام شد و در سال ۱۹۲۸ نیز در اروپا داروهایی با ترکیبات زهر زنبورعسل به بازار عرضه شد. دکتر فیلیپ ترک که درگیر بیماری آرتروز شدید بود، توانست بیماری خود را با استفاده از نیش زنبور درمان کند. دکتر فیلیپ عقیده داشت که هرچه این بیماری شدیدتر باشد باید از دوز قوی‌تر و بیشتری برای درمان بیماری آرتروز استفاده کرد.

بررسی مطالعات علمی درمورد زهر زنبورعسل برای درمان آرتروز

روش درمان آرتروز با زهر زنبورعسل به تأییدیه پزشکان نرسیده است، اما بسیاری از پزشکان در سراسر جهان از نیش زنبور برای درمان آرتروز استفاده می‌کنند. زهر نیش زنبور نه‌تنها برای آرتروز مؤثر است، بلکه برای درمان بیماری‌هایی همچون پارکینسون نیز بسیار مفید است (درمان پارکینسون با زهر زنبورعسل). پزشکان مصر باستان از این روش برای درمان مفاصل استفاده می‌کردند و استفاده از این روش تاریخچه بسیار قدیمی دارد.

جالب است بدانید خود پزشکان تزریق زهر زنبور را برای شما انجام می‌دهند. تزریق ۲ دوز در هفته می‌تواند سلامتی را به شما برگرداند و دردهای آرتروز را تسکین بخشد. شاید برایتان سؤال پیش بیاید که چرا زهر زنبورعسل می‌تواند آرتروز را درمان کند؟ در زهر زنبورعسل بیش از ۴۰ ماده سمی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها میلیتین است. این ماده خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک تسکین‌دهنده قوی، دردهای مفاصل را کاهش دهد. پزشکان معتقدند که ماده‌هایی که در زهر زنبور وجود دارد می‌تواند در گردش خون نیز بسیار مفید باشند.

درمان آرتروز با زهر زنبور !

آیا روش تزریق زهر زنبور می تواند برای همه مفید باشد ؟

پزشکان برای اثبات روش زهردرمانی برای درمان آرتروز تحقیقاتی را روی دو دسته از افراد انجام داده‌اند. برای درمان آرتروز از دسته اول روش زهردرمانی را امتحان کرده‌اند و برای دسته دوم از روش دارودرمانی استفاده شده است. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد، آن دسته از افرادی که روش تزریق نیش زنبور را روی آن‌ها استفاده کرده‌اند، توانسته‌اند در زمان کم و بهتر از روش دارودرمانی جواب مثبت بگیرند.

زهردرمانی یک روش بسیار قدیمی است و تا امروز بیشتر مردم جهان را درمان کرده است، اما باید احتیاط کنید. اگرچه این روش بسیار مؤثر است ولی امکان دارد برای همه مثبت پیش نرود. برای افرادی که آلرژی و حساسیت دارند، می‌تواند بسیار خطرناک باشد. افرادی نیز هستند که این روش بر آن‌ها تأثیر ندارد و بدن آن‌ها نسبت به زهردرمانی واکنش نشان نمی‌دهد. متأسفانه این دو دسته افراد نمی‌توانند از این روش بهره بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *