مقالات

چرا کبد نیاز به پاکسازی دارد ؟

چرا کبد نیاز به پاکسازی دارد ؟

کبد یکی از اصلی ترین عضو های بدن هر انسانی است و معمولا ما آن را حس نمی کنیم زیرا زیر قفسه ی سینه قرار دارد و توسط آن مراقبت می شود و همچنین کیسه ی صفرا در قسمت پایینی کبد قرار گرفته است. کبد نیز مانند سایر اعضای بدن وظیفه ی را بر عهده دارد و اصلی ترین کار آن تصفیه ی خون قبل از ورود به سایر اعضای بدن و همچنین دفع مواد شیمیایی است و کبد پروتئین هایی را که برای لخته شدن خون در بدن ضروری هستند تولید می کند و محل اصلی ذخیره کلوگز است و گلوکز را به گلیکوژن تبدیل و در داخل خود ذخیره می کند و همچنین علاوه بر گلوکز، چربی ها، ویتامین ها ، املاح معدنی و مواد مغذی دیگر را در خود نگه می دارد.

امروزه بسیاری از افراد به کبد چرب دچار می شوند و کبد چرب به مرگ خاموش مشهور است. اما چرا به کبد چرب دچار می شویم ؟ در کبد مقداری چربی به طور طبیعی موجود است که استفاده ی بیش اندازه ی چربی باعث می شود که میزان چربی طبیعی کبد افزایش یافته و شخص به کبد چرب دچار می شود؛ همچنین افرادی که مشروبات الکلی مصرف می کنند بیشتر از افراد عادی به این بیماری دچار می شوند.

علائم چربی کبد چیست ؟

به طور معمول این بیماری در ابتدا علائم خاصی از خود نشان نمی دهد و اگر چربی خفیف باشد فقط با آزمایش و سونوگرافی مشخص می شود اما بر طبق تحقیقات انجام شده در بین افرادی که کبد چرب دارند، 20 درصد به التهاب چربی کبد دچار شده و در شرایط سخت تری قرار می گیرند. در چنین شرایطی ابتدا شخص احساس خستگی و ناراحتی در قسمت شکم می کند و کبد بزرگ تر از اندازه ی معمولی خود می شود و اگر فرد در چنین موقعیتی قرار بگیرد ممکن است علائمی مانند کم اشتهایی، کاهش وزن یکدفعه ای، احساس درد و تورم در شکم، ضعف شدید، احساس خستگی و بی حالی، سرگیجه و سردرد مکرر، داشته باشد و اگر چربی کبد به مرحله ی سیروز و نارسایی برسد علائمی مانند: زرد شدن پوست، زرد شدن سفیده ی چشم، کبودی بی دلیل در بدن، خونریزی بی دلیل، التهاب و تورم دست و پا، خارش شدید پوست و گاهی اوقات اگزما، تیره شدن رنگ ادرار، مدفوع خونی، داشتن حالت تهوع و استفراق کردن، بی اشتهایی، یبوست، پیری زود رس را در بدن مشاهده خواهید کرد. به همین دلیل است که افراد به دنبال پاکسازی کبد هستند اما چگونه ؟ در ادامه بیشتر در مورد پاکسازی کبد توضیح خواهیم داد.

پاکسازی کبد

چرا کبد نیاز به پاکسازی دارد ؟

برای اینکه از بیماری های خطرناکی مانند کبد چرب به دور باشیم و یا اگر به آن دچار شده ایم، این بیماری خطرناک را درمان کنیم، به فکر پاکسازی کبد می افتیم. اما پاکسازی کبد چیست و چگونه انجام می شود؟ پاکسازی کبد به روش های مختلفی انجام می شود و برخی از این روش ها خطرناک و برخی دیگر بسیار عالی هستند. برای پاکسازی کبد ، بعضی از دکترها برای پاکسازی کبد داروهای شیمیایی و مکمل هایی را تجویز می کنند که در واقع این داروها و مکمل ها می توانند برای بدن خطرناک باشند و در بعضی موارد می توانند جواب گو باشند.

یکی دیگر از راه های پاکسازی کبد داشتن رژیم غذایی مناسب است که باید تحت نظر یک پزشک متخصص انجام می شود، زیرا رژیم اشتباه می تواند آسیب های جدی به بدن وارد کند، چون هنگامی که ما رژیم می گیریم، مصرف یک سری از خوراکی ها را قطع و یا به حداقل می رسانیم و ممکن است این خوراکی ها دارای ویتامین و مواد مغذی ضروری بدن باشند که مصرف نکردن آن ها ، عملکرد بدن را دچار اختلال می کند.

روش دیگر برای پاکسازی کبد، خود داری از مصرف غذاهای مضر است. نوشیدن مشروبات الکلی و غذاهای خیلی چرب می توانند کبد چرب را شدید تر کرده و آن را به مرحله ی سیروز برسانند، پس باید بسیار مراقب غذاها و خوراکی ها و یا حتی نوشیدنی هایی که مصرف می کنیم باشد.

مصرف سبزیجات و آبمیوه های تازه یک روش بسیار عالی و مطمئن است ، زیرا در این روش هیچ دارو یا ماده ی شیمیایی وجود ندارد و روشی کاملا بی خطر است.

معرفی چند روش آسان برای پاکسازی کبد

مصرف آب سبزیجات راهی ساده و بی دردسر است که اگر می خواهید کبدتان را پاکسازی و سم زدایی کنید به شما توصیه می کنیم که در طول روز حداقل چهار یا پنج وعده از سبزیجات استفاده کنید. علاوه بر سبزیجات، خوردن آبمیوه نیز می تواند یک روش موثر برای پاکسازی کبد باشد زیرا آبمیوه هضم غذا را آسان تر کرده و گوارش را راحت تر می کند.

ویتامین ب بیشتری استفاده کنید زیرا ویتامین ب و مجموعه ی آن ، باعث تولید انرژی و تجزیه ی بیشتر چربی و قند توسط سلول های کبدی می شوند.

ویتامین سی را در رژیم غذاییتان افزایش دهید، چون ویتامین ضدالتهاب است و از خاصیت اکسیدانی بالایی برخوردار است و مصرف بیش از حد آن هیپ مشکلی برای بدن ایجاد نمی کند زیرا سریع جذب می شود و برای دریافت ویتامین سی از مرکبات بیشتر استفاده کنید.

آهن بیشتری مصرف کنید زیرا آهن در رشد گلبول های قرمز خون نقش اساسی دارد اکسیژن را به سایر سلول ها انتقال می دهد و چون کبد، در خود آهن ذخیره شده دارد، اگر که میزان مصرف آهن در بدن ما کاهش پیدا کند کبد از آهنی که در خود ذخیره کرده است استفاده می کند و در نتیجه با کمبود آهن مواجه می شود و مشکلات جدی مانند سیروز کبد را به وجود می آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *