مقالات

تاثیر تیروئید در ریزش مو

تاثیر تیروئید در ریزش مو

یک غدد کوچک اما مهم و قابل تامل در بدن است. این غده به خوبی و آسانی می‌تواند تمام بدن شما را کنترل کند.از شکنندگی مو تا ریزش آن حتی افزایش انرژی و خستگی مفرط را می‌تواند در بر بگیرد. بعضی از بیماران این سوال برایشان پیش می‌آید که چراموهایشان می‌ریزد؟ آیا تیروئید می‌تواند در این نقش داشته باشد و پرکاری آن باعث ریزش مو می‌شود؟

ما در اینجا می‌خواهیم به پرکاری تیروئید و ریزش مو بپردازیم. کم کاری و پرکاری تیروئید یک موردی است که باعث ایجاد موهای شکننده و خشک می‌شود و یا باعث نازک شدن موها می‌ گردد. در اینجا به جواب اینکه تیروئید چگونه می‌تواند بر پوست تاثیرگذار باشد می رسید.

ارتباط بین ریزش مو و تیروئید؟

رشد مو در انتهای فولیکول مو و بر روی پوست شروع می‌شوند، رگ‌های خونی پوست می‌توانند ریشه مو را تغذیه کنند و باعث رشد آن شوند، موها می‌توانند از پوست عبور کنند و از غدد چربی بگذرد و باعث براق شدن آن می شوند. این موها به سطح پوست می‌رسند و شروع به رشد می‌کنند. این عمل دوباره انجام می‌شود موها شروع به رشد و ریزش می‌کنند و یک چرخه رشد مو را تشکیل می‌دهند.

زمانی که هورمون‌های تیروئید با اختلال روبرو می‌شوند روی عملکرد اندام‌ها و اعضای بدن تاثیر می‌گذارند. این روند بر روی چرخه رشد مو تاثیر می‌گذارد و زمانی که مو در مرحله آخر و ریزش در چرخه قرار می‌گیرد دیگر جایگزینی برای آن اتفاق نیافتد، ریزش مو بیشتر می‌شود که در سر و ابروها معمولاً دیده می‌شود.

کم کاری و پرکاری تیروئید موارد دیگری را به وجود می آورد که با ریزش مو مرتبط هستند. در اینجا می‌خواهیم چند نوع از این بیماری‌ها را نام ببریم و آنها را توضیح مختصری بدهیم.

1. آلوپسی: تاسی یا همان آلوپسی به معنی ریزش سکه موها می‌باشد.یک نوع بیماری است که به شکل منطقی شروع به ریزش مو می‌کند.آلوپسی با بیماری‌هایی مانند تیروئید کمبود ویتامین ب ۱۲ ، کم خونی و غیره مرتبط است.

2. سندروم پلی کیستیک تخمدان : شایع‌ترین دلیل ناباروری در زنان اختلال غدد درون ریز در زنان می‌باشد. این بیماری هم با تیروئید در ارتباط است که بر اساس تحقیقاتی انجام شده، نشان داده شده است در خانم‌هایی که به سندروم پلی کیستیک مبتلا هستند گواتر نیز وجود دارد. بر اساس تحقیقات بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، نیز احتمال ابتلا به مشکلات تیروئید را دارند.

اگر می خواهید بیشتر در مورد سندرم تخمدان پلی کیستیک بدانید می توانید روی این کلمه کلیک کنید.

علائم‌های مربوط به تیروئید و ریزش مو

اگر ریزش موی شما به شکل تاسی و یاسکه ای بر روی سر شما ظاهر نشد دلیل از این نیست که شما کم کاری یا پرکاری تیروئید ندارید چون ریزش مو در این نوع بیماری معمولاً به کندی پیش می‌رود. موها به سمت نازک شدن می‌روند روزانه حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو دچار ریزش می‌شود اگر این موها جبران شوند که جای نگرانی نیست اما اگر جبران نشود کم کم بیمار دچار کم پشتی مو می‌شود. ریزش موقتی مو با استفاده از درمان رو به بهبود است اما این احتمال وجود دارد که در زمان مصرف دارو هم شما ریزش مو داشته باشید و این اکثر بیماران را نگران می‌کند.

تاثیر تیروئید در ریزش مو

درمان‌های موثر برای تیروئید و ریزش مو

اگر پزشک شما تشخیص داد و داروی لووتیروکسین یا داروی ضد تیروئید را برای شما تجویز کرد، پس شما به شرایط کنترل بیماری وارد شده‌اید این مسئله به شکل فوری انجام نمی‌شود ولی پس از مدت زمانی حل خواهد شد. البته این را در نظر بگیرید اگر شرایط ملایم و بیماری خفیف باشد احتمال دارد که ریزش مو رخ ندهد.

شاید داروهای مصرفی منجر به ریزش احتمالی مو شوند که شامل موارد زیر می‌باشند. داروهای مسدود کننده بتا برای پرکاری تیروئید، متیمازول در درمان پرکاری تیروئید و لووتیروکسین برای کم‌کاری تیروئید تجویز می‌شود و احتمال دارد روی ریزش مو تاثیر بگذارد.

شما می‌توانید با کارهایی که انجام دهید جلوی مشکلات تیروئیدی را بگیرد و آن را درمان کنید و جلوی ریزش موهایتان گرفته شود. در مواردی لازم است تا پرکاری تیروئید با روش‌هایی مانند آر اف، ماکروویو درمان‌های ید رادیو اکتیو یا جراحی در کنار دارو و سایر درمان‌های گفته شده مشکل تیروئید را حل کند.

حال نوبت بررسی درمان طبیعی و داروهای خانگی برای جلوگیری از ریزش مو می‌باشد.

شاید پرکاری تیروئید باعث ریزش مو شود اما نکاتی وجود دارد که شما با رعایت آن می‌توانید شرایط را بهبود ببخشید ریزش مو را کنترل کنید و دوباره موهایی از دست رفته را احیا کنید.

1. کمبود تغذیه

ویتامین‌هایی مانند ویتامین ب، مس، آهن و روی منجر به نازک شدن و ریزش موها می‌شود و تغذیه نامناسب حتی اگر مشکلات تیروئید را نداشته باشید باعث عوارضی مانند ریزش مو می‌شود. این را در نظر بگیرید که افزایش بیش از حد همین ویتامین‌ها عوارض دیگری را در پی دارد به میزان کافی و به نسبت شرایط بدنی خودتان از تغذیه مناسب و استفاده از ویتامین‌ها بهره ببرید.

2. مکمل آهن

مشکلات تیروئیدی باعث به هم خوردن سطح آهن خون می‌شود پس کمبود مکمل آهن در بدن می‌تواند در کنترل و ریزش مو موثر باشد.

3. میزان استفاده و داشتن ید کافی ن بیش از حد و زیاد

اندازه ید در بدن حتماً باید به درستی تنظیم و کنترل شود چون مصرف زیادی ید، یا کم بودن آن در بدن باعث ایجاد عوارضی می‌شود. نمک یددار و غذاهای دریایی به آسانی می‌توانند ید بدن را تامین کنند اما استفاده از ید زیاد می‌تواند باعث ریزش موی سر شوند.

4. با موها به آرامی رفتار کنید

علاوه بر این مریضی‌هایی که گفتیم و عوارضی که تیروئید می‌تواند بر روی مو داشته باشد کار روزانه ما نیز می‌تواند به ریزش مو منجر شود همین که موها را به تندی در پشت سر خود به مدت زمان طولانی ببندیم باعث ریزش آنها شده ایم و به آنها آسیب زده ایم.

با موها به آرامی رفتار کنید

درمان ریزش مو با وجود تیروئید

اگر پرکاری تیروئید دارید این پرکاری باعث ریزش موهای شما شده است جای نگرانی نیست به آسانی می‌توانید به پزشکان مربوط به غدد مراجعه کنید و حتماً روش‌های درمان تیروئید را به شما پیشنهاد می‌کنند این روش‌ها بدون جراحی و شاید با درمان‌هایی مانند یدتراپی انجام شود و به سادگی قابل درمان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *