مقالات

انواع کمر درد و دلایل آن

انواع کمر درد و دلایل آن

یکی از بدترین و شایع‌ترین مشکلاتی که هر فردی ممکن است در طول زندگیش به آن دچار شود و آن را تجربه کند انواع کمردرد است. کمردرد هیچ ربطی به سن و سال ندارد و حتی ممکن است که افراد زیر ۲۰ سال نیز این اتفاق برایشان رخ دهد ولی این عارضه در بین افرادی با سن بالا بیشتر است و ممکن است در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی افراد به آن مبتلا شوند.

درد کمر به خاطر دلایل گوناگونی به وجود می‌آید، در حقیقت این درد به خاطر آسیبی که به ستون فقرات و استخوان‌های ناحیه کمر وارد می‌شود پدید می‌آید. بعضی اوقات نیز ممکن است به خاطر کار و فعالیت زیاد به وجود آید و فرد در قسمت کمرش احساس ناراحتی داشته باشد. در چنین مواقعی معمولاً با داشتن کمی استراحت کمردرد بهبود می‌یابد. در کل روش درمانی این عارضه و راهکارهایی که برای درمان آن پیشنهاد می‌شود به شدت درد در آن ناحیه بستگی دارد، در این مطلب ما در مورد انواع کمردرد و علائم آن صحبت کرده‌ایم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کمردرد حاد و مزمن

عارضه کمردرد بر اساس علت به وجود آمدنش یا مدت زمان پایداری آن به دو دسته مزمن و همچنین حاد تقسیم می‌شود. نوع حاد آن کوتاه مدت است معمولاً بین چند هفته تا چند روزی ادامه می‌یابد، در چنین موقعی فرد مبتلا به عارضه هیچ احتیاجی به درمان و دارو ندارد و تنها با رعایت کردن توصیه‌های پزشکی و انجام دادن مراقبت‌های لازم بهبود پیدا می‌کند، معمولاً این نوع کمردرد به خاطر دلایلی مانند افتادن از بلندی کشیدگی یا گرفتگی رگ به رگ شدن عضلات کمر چاقی زیاد از حد و همچنین بارداری خانم‌ها اتفاق می‌افتد.

اما اگر عارضه کمردرد مدت زمان طولانی‌تری ادامه داشته باشد به کمر درد مزمن تبدیل می‌شود. این نوع از کمردرد معمولاً در بعضی از مواقع با مصرف کردن داروها و مراقبت‌های لازم درمان می‌شود ولی بعضی اوقات نیز به درمان‌های جدی‌تری مانند انجام عمل‌های جراحی نیاز دارد. کمردرد مزمن به خاطر دلایلی مانند دیسک‌های بین مهره‌ای مشکلات عصبی تومور و…. به وجود می‌آید و تا مدت‌ها نیز با بیمار می‌ماند.

علائم کمردرد

در صورتی که فردی مبتلا به کمردرد باشد علاوه بر اینکه درد در ناحیه کمر را تجربه می‌کند همچنین علائم و نشانه‌های دیگری نیز همراه با آن برای فردی اتفاق می‌افتد که در صورت بروز آنها فرد باید به پزشک مراجعه کند، در کل علائم کمردرد به صورت زیر است:

  • کاهش وزن
  • تب
  • احساس درد در ناحیه کمر وقتی که حتی با استراحت و دراز کشیدن نیز تسکین نیابد.
  • احساس درد در ناحیه کمر تا جایی که به خاطر درد زیاد فرد از خواب بیدار شود.
  • حس کردن درد در ناحیه پا زمانی که تا زیر زانو ادامه داشته باشد.
  • آسیب دیدن ناحیه کمر وقتی که ضربه‌ای به آن وارد می‌شود.
  • بی‌اختیاری ادرار و مدفوع.
  • احساس بی‌حسی در اطراف اندام‌های تناسلی مانند دور باسن و مقعد.

علاوه بر موارد ذکر شده اگر در هر کدام از دسته‌هایی که در پایین ذکر می‌کنیم قرار دارید در صورت مشاهده درد حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنید:

  • افرادی که چندین ماه به صورت مداوم داروهای استروئیدی را استفاده می‌کردند.
  • بیماران سرطانی و همچنین کسانی که قبلاً به این بیماری مبتلا بوده‌اند.
  • کسانی که به مواد مخدر اعتیاد دارند.
  • کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است.
  • افرادی که سن آنها زیر ۲۰ سال و بالای ۵۵ سال است.

علائم کمردرد

دلایل به وجود آمدن کمردرد

کمر هر کسی مانند قسمت‌های دیگر بدن نیز ساختاری بسیار پیچیده دارد و اجزای گوناگونی مانند عضلات استخوان‌ها دیسک‌ها تاندون‌ها و همچنین ربات‌ها را دارد. این اجزا با کمک یکدیگر و در کنار همدیگر وظیفه تحرک کمر و انجام حرکات گوناگون را بر عهده دارند. وقتی هر یک از این اجزا به مشکلی بر بخورد می‌تواند باعث شود که اختلالاتی را در این قسمت از بدن به وجود آورد. این مشکل شامل مشکلاتی مانند کشیدگی عضلات اسپاسم عضلانی و همچنین کشیدگی ربات‌ها هستند که پیامدهای بعدی آن کمردرد است.

کمردرد معمولاً به خاطر انجام دادن رفتارهای غیر اصولی مانند بلند کردن اجسام سنگین انجام حرکت‌های نادرست سقوط از بلندی و خیلی از کارهای دیگری مانند آن اتفاق می‌افتد که امکان دارد آسیب‌های جدی را در قسمت کمر به وجود آورد. دلایلی که باعث ایجاد کمردرد می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • نشستن نادرست
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • انجام دادن فعالیت‌های نادرست
  • خوابیدن به شیوه نادرست
  • انجام ورزش‌های حرفه‌ای
  • سقوط کردن از فاصله بلند
  • شکستگی ستون فقرات
  • مبتلا شدن به سرطان ستون فقرات
  • نگه داشتن گوشی و یا تلفن با شانه
  • حمل کردن کوله پشتی‌های سنگین
  • پوشیدن کفش نامناسب
  • سیاتیک
  • آرتروز
  • تنگی کانال نخاعی
  • اضافه وزن
  • داشتن استرس و یا اضطراب

در این مطلب کندوک با انواع کمر درد و دلایل آن آشنا شدید اگر می خواهید از دیگر مطلب های کندوک همچون مطلب درمان درد مفاصل دیدن کنید می توانید به قسمت بلاگ مراجعه نمایید.

روش‌هایی برای درمان کمردرد

وقتی کسی درد را در ناحیه کمرش احساس می‌کند بلافاصله باید به پزشک مراجعه کند سپس پزشک نیز با بررسی کردن سوابق پزشکی انجام آزمایشات و معاینه‌ها و همچنین عکس بارداری علت درد در ناحیه کمر را تشخیص می‌دهد و درمان و مراقبت‌های لازم برای تسکین آن را تجویز می‌کند.

اگر فرد مبتلا به کمردرد حاد باشد او به انجام عمل‌های جراحی و یا مصرف کردن دارو هیچ نیازی ندارد و فقط با انجام دادن روش‌های ساده‌ای مانند نرمش و حرکات ورزشی ملایم و یا رفتن به جلسات فیزیوتراپی می‌تواند سلامتیش را به دست آورد، در ادامه این مطلب بعضی از درمان‌هایی را که پزشکان برای بهبود درد کمر توصیه می‌کنند را معرفی می‌کنیم.

کمپرس‌های سرد یا گرم

یکی از پیشنهاداتی که ممکن است پزشکتان به شما پیشنهاد کند استفاده از کمپرس‌های سرد و یا گرم است، کمپرس می‌تواند درد را کاهش دهد و همچنین به انجام حرکات درست بیمار نیز کمک می‌کند.

کمپرس‌های سرد یا گرم

ماساژ

انجام ماساژ یکی از بهترین راه‌ها برای درمان کاهش درد در ناحیه کمر است که اغلب آن را به بیماران توصیه می‌کنند.

انجام دادن حرکات کششی و ورزش

خیلی از افراد فکر می‌کنند که زمانی که به کمردرد مبتلا شدن باید استراحت کنند و هیچ فعالیت ورزشی را انجام ندهد ولی این طرز فکر کاملا غلط است. در خیلی از موارد برای اینکه فرد بتواند زودتر بهبود پیدا کند بهتر است که حرکات کششی و ورزش را انجام دهد. در چنین موقع پزشکان لیستی از حرکات ورزشی را در اختیارتان قرار می‌دهند و از شما می‌خواهند که در طول روز این حرکات را انجام دهید البته دقت داشته باشید که به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه این کارها را انجام دهید و باید حتماً قبل از شروع آنها با پزشکتان مشورت کنید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی نیز یکی دیگر از روش‌های درمانی است. این روش به تقویت عضلات انعطاف پذیری آنها و همچنین بهبود حرکت کمک می‌کند و با صحیح قرار دادن بدن در وضعیت‌های گوناگون منجر به کاهش درد در ناحیه کمر می‌شود.

فیزیوتراپی

دارو

اگر راهکارهایی را که تا اینجا ذکر کردیم بر روی کاهش درد کمر هیچ تاثیری نداشته باشند پزشک برای شما مصرف دارو را تجویز می‌کند. این داروها شامل انواع داروهای شل کننده عضلات قرص‌های مسکن انواع پمادها و روغن‌ها و همچنین داروهای تزریقی هستند. دقت کنید که قبل از استفاده از داروهایی که بدون نسخه آنها را تهیه کرده‌اید حتماً باید با پزشکتان مشورت کنید زیرا ممکن است که این داروها برای شما مناسب نباشند و مشکلاتی را برایتان به وجود آورند. این نکته را باید داشته باشید که خانم‌های باردار در دوران بارداری باید مصرف دارو را بسیار جدی بگیرند زیرا ممکن است بسیار خطرناک باشد.

استراحت و بی تحرک بودن بدن

بعضی اوقات پزشکان استراحت مطلق و بی‌حرکت بودن را برای بیمار تجویز نمی‌کنند به آنها توصیه می‌کند که ورزش و حرکات کششی را انجام دهند، البته به یاد داشته باشید که این توصیه‌ها بستگی به نوع کمردرد و شدت آن دارد. بعضی اوقات فرد بیمار باید استراحت کند و هیچگونه تحرکی را نداشته باشد. معمولا برای این کار از بریس استفاده می‌کنند که وظیفه بی تحرکی، پوسچر و همچنین محافظت از ستون فقرات را بر عهده دارد. در حقیقت پوسچر به شکل قرار گرفتن ستون فقرات در حالت ایستاده گفته می‌شود.

جراحی

اگر آسیبی وارد شده به کمر خیلی جدی باشد و روش‌هایی که آنها را ذکر کردیم تاثیری بر روی کاهش میزان درد نداشته باشند، معمولا پزشکان عمل جراحی را توصیه می‌کنند، البته باید این نکته را به یاد داشته باشید که در همه موارد عمل جراحی موفقیت آمیز نخواهد بود و امکان دارد که نتیجه خوبی را برای بیمار در پی نداشته باشد ولی با این حال نیز به عنوان آخرین راهکار آن را توصیه می‌کنند.

معجون تقویت بدن VIP کندوک

معجون تقویت بدن VIP کندوک دارای ژل رویال و عسل طبیعی خاصی می باشد که سبب خواهد شد حالت فرسایشی استخوان از بین برود و بین مفصل ها شروع به ترمیم و بازپروری خود کنند. جنسینگ و گرده گلی که در این معجون وجود دارد سبب خواهد شد که قوای جسم شما افزایش پیدا کند و انرژی از بدن شما خارج نشود و به نحوی انرژی پایدار باشد.

معجون سوپر ویژه کندوک (VIP)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *