فهرست مطالب
در بین تولیدات زنبورعسل و محصولاتی که در کندو به دست می آید ، عصاره بره موم جایگاه بسیار ویژهای دارد. این ماده از سالیان گذشته در ایران و سایر کشورها در تحقیقات پزشکی و همچنین در طب سنتی به عنوان یک ضد میکروب و ضد ویروس شناخته شده و این ماده در بهبود وضعیت پوست، سوختگی، انواع جراحات و آسیب های پوستی همچنین باعث کاهش عفونت از بدن می شود و در موارد مشابه زیادی از این عصاره طبیعی کمک گرفت. چرا که این محصول، موثرترین آنتی بیوتیک در بین مواد طبیعی نام برده شده است.
و سوال اصلی در این مطلب این است که آیا در مورد فایده های بره موم و این که چگونه می توانند بخشی از دستور مراقبت از دهان شما باشند ، چیزی به گوشتان خورده ؟ بره موم یک ماده بسیار تاثیرگذار برای سلامت دهان و دندان ها است. اگرچه شاید تا به حال اسمی از بره موم در این موارد نشنیده باشید یا حداقل در مورد خاصیت های این ماده برای دندان و کل دهان ندانید؛ اما در بیشتر قسمت های دنیا از بره موم برای تولید انواع محصولات بهداشت دهان استفاده فراوانی می شود. به ویژه کشورهای شرقی آسیا در این زمینه بسیار فعال تر هستند و انواع دهانشویه بره موم، خمیردندان بره موم و مواد بهداشتی دیگری با ترکیب و پایه بره موم را ارائه داده اند.
بره موم به عنوان یک ماده کاملا ارگانیک پس از عصاره گیری یا حتی به صورت خام، می تواند برای دهان و دندان فوق العاده تاثیرگذار باشد. بره موم به علت خواصیت های درونی خود می تواند چنین ویژگی هایی داشته باشد. این نوع ویژگی ها نه تنها برای دهان و دندان بلکه برای کاربردهای زیادی مورد توجه عام هستند.
خاصیت های فراوان بره موم برای دهان و دندان ها در امروزه باعث شده تا بسیاری از تولید کنندگان محصولات بهداشتی دهان، به فکر تهیه و تولید محصولاتی با پایه این ماده شوند. در بسیاری از کشورها حتی آدامس بره موم برای استفاده روزانه و از بین بردن آلودگی دهان و دندان تولید و روانه بازار می شود. این آدامس ها خواص درمانی دارند و کاربرد عمومی بالایی ندارند.
خواص بره موم برای دردهای دندانی
با توجه به خاصیت های بسیار مفید بره موم از جمله اثرات ضد باکتری، ضد التهاب و ضد قارچ بودن تأثیر مطلوب بره موم بر روی انواع عارضه های دهان و دندان و لثه از کسی پوشیده نیست. از گذشته تا کنون از بره موم به عنوان یک درمان خانگی و طبیعی دردهای دندان و مشکلات دهان و دندان استفاده می شود.
از آن جایی که تاثیر بره موم بر روی درد دندان بسیار سریع می باشد و زود بازدهی می دهد مصرف آن بسیار رواج دارد. از بره موم نه تنها در درمان درد دندان بلکه در از نابودی پلاک دندان، التهابات و ورم لثه، پوسیدگی دندان، حساسیت دندان به چیزهای گرم یا سرد و بوی بد دهان می توان یاری گرفت. برای از بین بردن درد دندان هم می توان مقداری از عصاره بره موم را که حالت آدامسی پیدا کرده مستقیم بر روی آن قسمت بگذاریم، هم اینکه عصاره بره موم را در دهان قرقره کنیم طوری که تمامی سطح دندانها آغشته و مدتی روی آن نگه داریم. علاوه بر استفاده سطحی بره موم بر روی دندان و دهان مصرف خوراکی بره موم نیز به عنوان آنتی بیوتیک بسیار موثر عمل کرده و به رفع آبسه دندان و التهاب لثه کمک می نماید.
دیگر کاربردهای عصاره بره موم برای دهان و دندان …….
درمان زخمهای دهانی
در سال ۱۹۵۵ در کشور انگلستان پژوهشی انجام شد که نشان داد با استفاده از بره موم می شود تا نیمی از زخم های دهانی را درمان کرد. البته این پژوهش فقط به درمان زخم های دهانی محدود نشد و در طی همین پژوهش ها مشخص شد که بره موم این توانایی را دارد آسیب های دندانی و ضایعات التهابی را نیز درمان کند. برای اینکه بره موم خواصش را روی زخم های دهانی اعمال کند باید روزانه آن را روی زخم های داخل دهان ماساژ داد.
التهاب لثه
اثر درمانی بره موم بر روی التهاب لثه ها در طی تحقیقاتی در اروپا مشخص شد. حاصل این تحقیقات به این شیوه بود که متوجه شدند نه تنها مصرف بره موم به تنهایی اثر بخش است بلکه موادی که حاوی عصاره بره موم هستند نیز برای درمان التهاب لثه ها می تواند اثر درمانی خود را داشته باشند.
عفونت غشا
عصاره بره موم این توانایی را دارد که عفونت غشا حاصل از تبخال ساده را درمان کند. در اصل عصاره بره موم می تواند کاری را انجام دهد که تبخال، از محدوده ی اولیه ی بیماری پیشرفت نداشته باشد و روند ترمیمی به خود بگیرد.
کمک به جراحی های دهانی
در این قسمت منظور از جراحی های دهانی همان کشیدن دندانها است. با کشیدن دندان، دندان به طور کامل از حفره ی خود بیرون کشیده می شود. با این بیرون آمادگی به احتمال زیاد عفونت در آن محل ایجاد می شود. بره موم با خاصیت هایی که دارد احتمال عفونت را به طور چشم گیری کاهش می دهد.
ترمیم
با خالی شدن بعضی از نقاط داخل دندان، مصرف هر گونه خوراکی و نوشیدنی موجب احساس درد ناخوشایندی در این نقطه می شود. معمولا این نوع درد آزار دهنده باید قبل از رفتن به نزد دندان پزشک بهبودی کامل یابد. بسیاری از دندان پزشکان قدیمی بره موم را بهترین جایگزین برای پر شدن موقتی دندان های آسیب دیده می دانند. در واقع بره موم کاری می کند که نفوذ پذیری و در پی آن حساسیت آج دندانها کاهش یابد.
بهبود بوی بد دهان
بوی ناخوشایند دهان علت های متفاوتی دارد که از جمله ی این علت می توان به مشکلات معده و همچنین حفره ی دهانی اشاره کرد. بوی نامطلوب حفره ی دهانی اغلب به دلیل تجزیه ی میکروارگانیسم ها رخ می دهد. میکروب هایی که اغلب در طی این تجزیه بو را ایجاد می کنند موارد زیر است :
- پرووتلا اینتر مدیا
- یو باکتریوم
- باکتریهای پیچدهی قرمز( پورفیروموناس، تانرلا فوریسیتیا، ترپونما دنتیکولا)
- پور فیرو موناس اندودونتالیس
وقتی باکتریهای فوق تنفس می کنند نوعی گوگرد آزاد می شود که این گوگرد در نهایت بوی بد را موجب می شود. بره موم این توانایی را دارد که بوی ناخوشایند دهان را کاهش دهد.