مقالات

علت کف روی عسل چیست؟

علت کف روی عسل چیست؟

عسل ها طبیعی ترین شیرین کننده ها هستند که بیشتر مردم عسل را یک ماده دارویی و شفا دهنده و با اثرات درمانی بسیار عالی که طعم بسیار مطلوبی هم دارد میشناسند. بیشتر مردم معتقد بودند که استفاده منظم و روزانه از عسل باعث افزایش طول عمر می‌شود و در مقاله ی پایین به وجود کف سفید روی عسل موقعی که خریداری میکنید و دلایل وجود آن می‌پردازیم.

وجود حباب روی عسل، نشانه طبیعی بودن آن است، این حباب پس گذشت کمی زمان تبدیل به کف سفیدی روی عسل میشود که نه تنها دیدن حباب درون شیشه های عسل نشانه خوبی است، بلکه به طور واضح و شفاف، نشان دهنده خلوص عسل می باشد. یکی از دلایل به وجود آمدن این کف از طریق یک فرایند طبیعی است. این لایه با گذر زمان تشکیل می شود، یعنی با گذشت زمان، روی عسل حباب‌های هوا تا بالای شیشه بالا می‌آیند. این فرآیند موجب می شود، لایه ای سفید روی عسل تشکیل شود.

با دیدن این لایه ی سفید روی ظرف عسل، مطمئن شوند که عسل به طور طبیعی بسته بندی شده است و هیچ گونه حرارتی مستقیمی به عسل داده نشده است. همچنین عسلی که طبیعی باشد و قند مصنوعی نداشته باشد، لایه ای از کف روی آن تشکیل می شود

همانطور که در بالا اشاره کردیم یکی از دلایل کف کردن عسل مربوط به فرایند فن آوری این محصول است ولی قبل از آن لازم است که درباره ی حرارت دادن عسل توضیحاتی بشونید وبدانید که فواید آن چیست معمولاً حرارت مستقیم و بیش از ۴۰ درجه، آنزیم های مفید عسل را از بین می برد واصلا نباید از این  بیشتر به ان حرارت وارد شود ولی چون عسل خام غلیظ است برای خارج کردن اجسام ریز باید از فیلتر عبور کند و این کار نیاز به مقداری حرارت دهی دارد.

برای از بین نرفتن کیفیت عسل بصورت غیر مستقیم کمی حرارت می بیند تا امکان بسته بندی راحت تر باشد. در حین نقل و انتقال به ظرف های بزرگ، غلظت یا ویسکوزیته ی بالای عسل به مرور باعث جمع شدن حباب های هوا در عسل می شود.

به تدریج این حباب تبدیل به کف سفید شده و در سطح رویی عسل و داخل ظرف باقی می ماند که مصرف این عسل و کف آن هیچ ایرادی ندارد. در عسل هایی که مقدار بیشتری از شهد این گیاهان وجود داشته باشد احتمال تشکیل این کف در سطح عسل بیشتر است مثل عسل خارشتر و عسل کنار که دارای خاصیت دارویی است و مصرف آن توصیه میشود.

کف ناشی از ترشیدگی وتخمیر عسل

عسل یک ماده ی بسیار عالی می‌باشد که احتمال فاسد شدن آن بسیار کم می‌باشد واگر در جای مناسب نگه داری شود مدت طولانی سالم خواهد ماند ومزه ی آن نیز تغییر نخواهد کرد.

کف ناشی از ترشیدگی وتخمیر عسل
عسل مناطق مرطوب و یا عسل های نارس و درکل عسل هایی که رطوبت بیش از ۲۰ درصد دارند احتمال تخمیر بیشتری دارند. در اثر تخمیر، قند موجود در عسل به اسید و دی اکسید کربن تبدیل می شود به صورت یک لایه کف مانند در سطح بالایی عسل قرار می گیرد و به تدریج عسل فاسد می شود.
این نوع کف بر خلاف دو نوع دیگر بوی تند، ترش مانند و اسیدی دارد.

کف کردن عسل شاید با این تصور همراه باشد که این عسل حتما خراب شده و دیگر قابلیت مصرف ندارد. اگر تمایل دارید به صورت دقیق و علمی این موضوع را درک کنید با مجله علمی آقای عسل همراه باشید تا این موضوع را به طور کامل مورد بررسی قرار بدهیم.

عسل طبیعی ترین شیرین کننده طبیعت است که از هزاران سال مورد استفاده بشر قرار گرفته است و دیدگاه اغلب مردم از عسل یک ماده دارویی و شفابخش با اثرات درمانی بسیار زیادی است برای همین نیز حساسیت در خرید این محصول در بین مردم بسیار بالاست و داشتن اطلاعات عمومی و کلی در مورد این محصول با ارزش می تواند لذت مصرف عسل و یک خرید آگاهانه رو در شما دوچندان کند.

به طور کلی عسل توسط زنبورعسل و در داخل کندو و با جمع آوری شهد گیاهان تولید می شود. این عسل بعد از تولید در کندو توسط زنبوردار از شانه های مومی خارج شده و در داخل حلب های بهداشتی به کارگاه ها و کارخانه های بسته بندی انتقال داده میشود. به طور پیش فرض در عسل های طبیعی  نبایستی هیچ گونه ماده افزودنی و اضافی به جز عسل باشد و هر گونه ماده ای غیر از عسل به لحاظ استاندارد غیرقابل قبول است.

اما بسیار کم پیش می‌آید در هنگام خرید عسل یک لایه سفید رنگ بر روی سطح و گوشه های ظرف عسل وجود داشته باشد. حال سوالی که پیش می آید این لایه سفید رنگ چیست؟ و آیا مشخصه خاصی دارد؟

دلایل به وجود امدن کف روی عسل

۱.بسته بندی عسل

عسل یک محلول به شدت  غلیظ می باشد و اضافه شدن ذرات هوا در هنگام پرکردن بطری های عسل و یا هنگام تصفیه عسل بسیار محتمل میباشد. در هنگام مخلوط کردن عسل طبیعی  مقادیری از  ذرات هوا به داخل بسته بندی عسل  وارد می شوند و اگر در مخزن های  بسته بندی زمان  کافی برای خارج شدن ذرات هوا از عسل وجود نداشته باشد این ذرات هوا به همراه عسل بسته بندی شده  و به مرور زمان به روی سطح  عسل جمع میشوند  و به صورت یک لایه سفید کف مانند ظاهر می شود.

دلایل به وجود امدن کف روی عسل

باید  بدانید که این کف دلیلی بر کیفیت پایین عسل نیست و عسل کاملا قابل مصرف است  و هیچ مسئله ای  ندارد اگرچه که باید  در پروسه بسته بندی عسل ملزومات مربوطه  آن کاملا رعایت شود تا این مشکل برطرف شود چون در مشتری پسندی آن موثر است.

۲.کف حاصل از شهد آن

داخل شهد گیاهان مواد موثره خاصی وجود دارد به نام ساپونین این مواد  که اثرات دارویی زیادی هم داردند به طور طبیعی کف تولید می کنند که در عسل های خاصی همانند عسل خارشتر، کنار وجود بیشتری دارد این مواد در شهد گل ها و در ادامه در عسل به وجود می آید. حتی در زمان  برداشت کردن  عسل از کلنی ها نیز خیلی از کندو داران با این صحنه مواجه اند که در سطح حلب ها یک لایه کف تشکیل شده است.

در این مطلب کندوک با علت کف روی عسل چیست؟ آشنا شدید اگر می خواهید از دیگر مطلب های کندوک همچون مطلب تشخیص گرده گل تقلبی دیدن کنید می توانید به قسمت بلاگ مراجعه نمایید.

چرا دانستن علت کف کردن عسل مهم است ؟

عسل طبیعی یک ماده ی شیرین، مقوی و پرخاصیت است که از سال های دور تا کنون مورد استفاده ی مردم قرار می گرفته است در سال های اخیر هم اقبال مردم به استفاده از این ماده ی شفابخش افزایش یافته و متاسفانه عده ای سود جو از اعتماد مردم سوء استفاده کرده اند و با فروش عسل تقلبی کام دوستداران این اکسیر شفا بخش را تلخ کرده اند.

بنابرین طبیعی است که با کوچک ترین تغییر در رنگ و بوی عسل احساس کنید عسلی که خریده اید تقلبی بوده و یا فاسد شده است پس دانستن نکاتی درباره علت کف کردن عسل و دادن اطلاعات مفید به شما، هم نگرانی ها را کم کرده و هم خاطره ی شیرینی از مصرف عسل طبیعی در ذهن شما باقی می گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *