مقالات

در چه مواقعی خوردن عسل ممنوع است؟

در چه مواقعی خوردن عسل ممنوع است ؟

عسل طبیعی در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. عسل یک ماده غذایی و درمانی است و این ماده سرشار از ویتامین‌های B و C، آنزیم‌ها، خاصیت ضد میکروبی و باکتریایی، فسفات، مواد مغذی، پروتئین، کلسیم، آهن، سدیم، کربوهیدرات، گلوکز، فروکتوز، پتاسیم و مواد معدنی می‌باشد و می‌تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت نماید. اما در چه مواقعی خوردن عسل ممنوع است؟ عسل سرشار از مواد مغذی است و خوردن عسل به صورت مرتب می‌تواند برای سلامتی بدن بسیار مفید باشد. اما در بسیاری از مواقع، خوردن عسل ممنوع می‌شود. مصرف عسل برای بسیاری از افراد که حساسیت دارند یا مصرف آن در زمان‌های مختلف می‌تواند مضر باشد. در این مقاله بیشتر به این موضوع می‌پردازیم، پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

مضرات مصرف عسل خام

مسمومیت غذایی

یکی از مضرات مصرف عسل، مسمومیت غذایی است. در بیشتر مواقع، مسمومیت غذایی نتیجه‌ی مصرف عسل خام است. بسیاری از افراد پس از مصرف خام دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند. اگر شما به عسل آلرژی دارید و تا به حال عسل خام را مصرف کرده باشید، به احتمال زیادی دچار مسمومیت غذایی شده‌اید؛ زیرا عسل حاوی ذرات ناخالصی زیادی مانند گرده، قطعات کوچک بال زنبور و بره‌موم می‌باشد که ذرات موجود در عسل خام ممکن است باعث ایجاد اختلال در سیستم گوارش افراد شود.

بوتولیسم در نوزادان

عسل سرشار از مواد مغذی است، اما در بسیاری از مواقع ممکن است باعث بوتولیسم در نوزادان شود. مصرف عسل برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع است و از مهم‌ترین مضراتی که عسل برای کودکان زیر دو سال دارد، شامل سمی به نام بوتولیسم است که فقط در عسل خام وجود دارد. هنگامی که کودکان زیر ۲ سال عسل خام مصرف می‌کنند، ممکن است درگیر بیماری به نام بوتولیسم شوند. این بیماری یک مسمومیت ناشی از زهر زنبور عسل است که ممکن است کودک شما آن را تجربه کند. علائم بوتولیسم شامل تهوع، تب، استفراغ، بی‌حالی، ضعف، تحریک‌پذیری، یبوست، اسهال، گرفتگی عضلانی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و فلج عضلانی می‌باشد.

باعث درد در شکم می شود .

در بسیاری از مواقع، مصرف بیش از حد عسل طبیعی باعث درد شدید در شکم می‌شود. عسل سرشار از قند طبیعی فروکتوز است که می‌تواند عملکرد جذب مواد مغذی را در روده کوچک مختل کند. همچنین، مصرف بیش از حد عسل می‌تواند باعث بیماری‌هایی همچون نفخ، گرفتگی، اسهال و درد معده شود.

به سیستم عصبی آسیب می رساند .

در واقع، عسل یک شیرین‌کننده طبیعی است که در بسیاری از مواقع می‌تواند به سیستم عصبی آسیب برساند. در ترکیبات عسل خام یک گروه از ترکیبات شیمیایی به نام گرانو‌توکسین وجود دارد که برای سیستم عصبی ما بسیار سمی می‌باشد. این سموم در طی پاستوریزه شدن از مواد غذایی حذف می‌شوند، اما هنگامی که عسل به صورت خام مصرف شود، این سموم به سلول‌های عصبی ما آسیب جدی می‌رسانند و فعالیت‌های عادی سیستم عصبی را مختل می‌سازند.

باعث واکنش های سمی در بدن می شود.

عسل که از شهد خرزه هندی یا همان رودودندرون تولید می‌شود، حاوی سموم خطرناکی است که ممکن است واکنش‌های ناخوشایندی را در سیستم ایمنی بدن شما ایجاد کند. این نوع عسل به‌طور مستقیم بر سیستم قلب اثر می‌گذارد و باعث مشکلاتی همچون کاهش فشار خون، درد قفسه‌ی سینه و مشکلات قلبی می‌شود.

اما چه زمانی خوردن عسل ممنوع است؟

هر فرد به طور معمول روزانه ۱۸۰ تا ۳۰۰ کالری مصرف می‌کند. یک قاشق چای‌خوری عسل طبیعی حاوی حدود ۶۰ کالری است. بدن هر فرد روزانه برای تولید انرژی به سوخت‌وساز نیاز دارد و عسل مقدار کالری مورد نیاز روزانه برای سوخت‌وساز بدن هر فرد را تأمین خواهد کرد. بسیاری از ادویه‌ها، آجیل‌ها و مواد غذایی همراه با عسل می‌توانند به جذب بهتر خواص آن کمک کنند، اما متأسفانه مصرف بعضی از مواد گیاهی همراه با عسل ممکن است سلامتی ما را به خطر بیندازد. به‌عنوان مثال، مصرف عسل با لیمو بسیار مفید است و به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند، اما مصرف عسل با مواد گیاهی می‌تواند سلامتی ما را تهدید کند.

نکته مهم دیگر

یکی دیگر از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خوردن باید به آن توجه کنید، این است که هیچ‌گاه نباید عسل را با آب داغ مخلوط کنید. آب داغ می‌تواند تمامی خاصیت‌های عسل طبیعی را بگیرد و آن را به یک شیرین‌کننده نامرغوب تبدیل کند. در واقع، مصرف مرتب عسل با آب داغ می‌تواند باعث ایجاد دیابت شود.

بهتر است از آب ولرم برای درست کردن ماءالعسل کمک بگیرید. عسل طبیعی دارای کالری بالایی بوده و اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که دیابت دارید یا از رژیم غذایی خاصی پیروی می‌کنید. بهتر است قبل از مصرف عسل، در ابتدا میزان کالری عسلی که می‌خواهید مصرف کنید را بررسی کنید، سپس از پزشک متخصص مشاوره بگیرید تا بتوانید آن را در برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید. همچنین مقدار مصرف عسل بسیار مهم است؛ هر فرد روزانه می‌تواند تا ۲ قاشق عسل طبیعی مصرف کند و مصرف بیش از ۲ قاشق خوردن عسل ممنوع است.

مصرف عسل طبیعی نقش مهمی در مقابله با ضعف و بی‌حالی دارد. زیرا این ماده سرشار از قندهای طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز است که انرژی بدن را به سرعت تأمین می‌کند. با این حال، اگرچه عسل یک ماده مغذی و موثر است، مصرف آن باید در حد اعتدال باشد تا از مشکلاتی مانند افزایش بیش از حد قند خون جلوگیری شود. این خواص عسل ارتباط نزدیکی با درمان ضعف و بی‌حالی دارد و می‌تواند راهی ساده و طبیعی برای بازگرداندن انرژی و نشاط به بدن باشد. همچنین میتوانید مقاله‌ی “برای ضعف و بی حالی چه بخوریم؟” را در همین راستا مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *