مقالات

چرا کودکان زیر یک سال نباید عسل مصرف کنند ؟

چرا کودکان زیر یک سال نباید عسل مصرف کنند ؟

آیا از عوارض مرگبار مصرف عسل برای کودکان اطلاع دارید و می دانید چرا کودکان زیر یک سال نباید عسل مصرف کنند ؟ کودکان از زمانی که یک سال سن آنها تکمیل شده است می توانند عسل مصرف کنند ، نه زودتر از یکسال. با ما همراه باشید تا درباره عوارض مصرف عسل برای کودکان کمتر از یک سال مطالب مفیدی را به شما ارائه دهیم .

افرادی که در حال فروش عسل هستند یا مشاوره های غذایی اغلب این سوال را می شنوند که کودکان از چه زمانی یا در چه سنی می توانند عسل مصرف کنند ؟ شاید با خود تصور کنید که عسل یک ماده غذایی فوق العاده است که سرشار از ویتامین می باشد و نوزادان آن را مصرف کنند مشکلی برای آنها پیش نمی آید ، اما سخت در اشتباه هستید . در واقع بدن نوزادان کتر از 12 ماهه هنوز به تکامل واقعی نرسیده است و نمی توانند بسیاری از مواد غذایی را به راحتی هضم کند و دستگاه گوارشی آنها مانند بزرگسالان کار نمی کند ، بنابراین مصرف عسل برای کودکان زیر یکسال می تواند عوارض مرگباری را به همراه داشته باشد . عسل خام یک محصول استرلیزه نشده است و امکان دارد تخم باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم در آن وجود داشته باشد . در عسل تازه برداشت شده و تمامی عسل ها باکتری وجود دارد و تنها با خاصیت های ضدباکتریایی که در عسل وجود دارد ، نمی توانند فعالیت یا رشد کنند ؛ اما هنگامی که عسل طبیعی را مصرف می کنید، فعالیت آنها پس از مصرف در بدن شروع شود و باکتری ها زنده خواهند شد . به همین دلیل است که می گویند عسل برای کودکان زیر یک سال مناسب نیست  .

تاثیرات مثبت مصرف عسل برای کودکان

حالا که با عوارض عسل برای کودکان زیر یک سال آشنا هستید، اما باز شجاعت این را دارید که به کودکان زیر یک سال خود عسل می دهید و قبل از اینکه عسل بخواهید عسل را به خورد کودکان خود دهید ، بهتر است از طبیعی و خام بودن آن مطمئن شوید . تحقیقاتی که پزشکان در این باره انجام داده اند ، نتایج این آزمایشات نشان می دهد که کودکانی که عسل طبیعی بخشی از روتین غذایی آنها بوده با افزایش میزان هموگلوبین خون و با جذب بالای کلسیم آنها باعث خونسازی بهتری نسب به سایر کودکان داشته اند . مصرف عسل برای کودکان باعث افزایش و متعادل بودن وزن آنها می شود و رنگ پوست شفاف تری نسبت به سایر کودکان داشته اند .

کودکان پس از مصرف عسل خام ، مشکل گوارشی تجربه نکرده اند و حساسیت کمتری نسبت به این ماده غذایی نشان داده اند . تمامی تاثیرات مثبت عسل روی برنامه غذایی اطفال از تأثیری که الیگوساکاریدها روی ارگانیسم های اسیدوفیلیک گیاهی سرشار از بیفیدو باکترهای B2 می گذارند. یک گوارش سالم به معنای جذب ویتامین و کلسیم مورد نیاز بدن و در نتیجه روی رشد و سلامت بدن نوزاد تاثیرات مثبت می گذارد . باید به این نکته نیز توجه  داشته باشید که خطر ورود باکتری بوتولینوم به بدن نوزادان هنوز وجود دارد، پس بهتر است والدین صبر کنند تا یک سالگی کودکانشان تمام شود، سپس با خیال راحت به او عسل طبیعی بدهند .

چرا کودکان زیر یک سال نباید عسل مصرف کنند ؟

مناسب ترین نوع عسل طبیعی و تایید شده برای نوزادان

در واقع در ایران هیچگونه عسلی برای کودکان زیر یک سال تایید نمی شود . معمولا پزشکان مصرف عسل را برای سنین زیر دو سال را نیز تجویز نمی کنند. زیرا بدن کودکان تا سن 2 سال در حال رشد است و مصرف مواد غذایی مقوی می تواند برای سلامتی آنها مضر باشد . نوعی عسل در کشورهای اروپایی وجود دارد که پزشکان بعد از اینکه عسل را برای مشخص شدن میزان آلودگی های میکروبیولوژی مورد آزمایش قرار دادند و محتواهای آب و ترکیبات آن را مورد بررسی قرار دادند، درآخر یک پرتو تابانی گاما نیز روی عسل انجام میشود، که این آزمایش فرآیندی است که هرگونه تخم میکروب و باکتری های باقیمانده در عسل خام را بدون تاثیر در کاهش خواص مفید آن از بین می برد.

معمولا این نوع عسل برای ترکیب با گیاهان دارویی ، کرم ها یا هر نوع داروی موضعی برای درمان مشکلات پوستی ترکیب میشود، اما در ظروف و بسته بندی جداگانه نیز می توانید آن را خریداری کنید. برای بزرگسالان مصرف نصف قاشق چای خوری این نوع عسل کافی است پس برای نوزادان می توانند از مقدار بسیار کمتری از این عسل را مصرف کنند . در کل چند قطره از این عسل برای نوزادان کافی است . در کودکان معمولا مشکلات پوستی ایجاد می شود که برای آنها داروی خاصی تجویز نمی شود ،اما نوزادانی که دارای مشکلات پوستی هستند می توانند برای بهبود و التیام این مشکلات ، این نوع عسل را به صورت موضعی و با خیال راحت روی پوست خود استفاده کنند . قبل از اینکه بخواهید از این روش برای درمان مشکلات پوستی کودکان خود استفاده کنید ، بهتر است از پزشک متخصص مشاوره و راهنمایی بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *