مقالات

بهترین روش نگهداری عسل برای حفظ رنگ و طعم

بهترین روش نگهداری عسل برای حفظ رنگ و طعم

از ویژگی های مهم عسل طبیعی این است که می توانید آن را برای مدت طولانی در بیرون از یخچال و در هوای گرم نیز نگهداری کنید، بدون اینکه فاسد شود یا رنگ خود را از دست بدهد. نحوه ی نگهداری عسل خام و حرارت ندیده بسیار مهم است. اگر عسل به‌درستی نگهداری نشود، به‌سرعت شکرک می‌زند، رنگش تغییر می‌کند و خواص خود را از دست می‌دهد.

پیش از یادگیری روش‌های صحیح نگهداری عسل، بهتر است بدانید چگونه عسل را حفظ کنید تا شکرک نزند. مواردی که در ادامه به آن می پردازیم نحوه نگهداری از عسل خام و بهترین روش نگهداری عسل برای حفظ رنگ و طعم است که هیچگونه حرارتی ندیده است.

ظرف مناسب نگهداری عسل

از مهم‌ترین نکته‌ای که در نگهداری عسل باید به آن توجه کرد، ظرفی است که در آن عسل را نگهداری می‌کنید. عسل خاصیتی اسیدی مانند دارد و هر ظرفی برای نگهداری آن مناسب نیست. ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی شفاف درجه‌یک، بهترین گزینه برای نگهداری عسل هستند.

هرگز از ظروف پلاستیکی درجه‌دو برای نگهداری عسل استفاده نکنید، چون مقاومت آن‌ها به مرور زمان کاهش می‌یابد و مواد شیمیایی موجود در پلاستیک طی مدت کوتاهی جذب عسل می‌شوند. اگر مقدار عسلی که خریداری کرده‌اید زیاد است، بهتر است از ظروف شیشه‌ای با درب محکم استفاده کنید. درب شیشه باید محکم باشد تا از ورود رطوبت محیطی جلوگیری کرده و مانع ورود مورچه‌ها به ظرف شود.

دمای مناسب برای نگهداری عسل

عسل را بیرون از یخچال نگهداری کنید. به هیچ وجه نباید عسل را داخل یخچال و فریزر بگذارید، زیرا باعث سفت شدن سریع عسل می‌شود. بنابراین، شکرک زدن عسل به دلیل دما و رطوبت یخچال شروع می‌شود. عسل خام را دور از گرمای بخاری، شوفاژ و سایر وسایل گرمایشی قرار دهید. اتاقی تاریک و دور از نور آفتاب می‌تواند بهترین مکان برای نگهداری عسل خام باشد. نور آفتاب می‌تواند رنگ عسل را تغییر دهد و خاصیت آن را کاهش دهد. از مشکلات نگهداری این است که عسل بوهای اطراف را کاملاً به خود جذب می‌کند، پس باید آن را دور از بوی عطر و مواد شوینده قرار دهید.

کنترل رطوبت عسل

یکی از عوامل مهم در نگهداری از عسل، کنترل رطوبت است. اگر عسل رطوبت زیادی جذب کند، ممکن است فاسد شود. برخی افراد با اشتباهاتی ساده مانند استفاده از قاشق خیس یا درب شل و نامناسب، رطوبت را وارد عسل می‌کنند که در نتیجه باعث از دست رفتن خاصیت عسل می‌شود.

ظرف عسل را در جای خشک و خنک نگهداری کنید .

می‌توانید عسل را در دمای منفی 50 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید. عسل را در اتاقی با دمای بین 50 تا 70 درجه فارنهایت (20 تا 25 درجه سانتی‌گراد) قرار دهید. علاوه بر دما، خشک بودن محلی که ظرف در آن نگهداری می‌شود بسیار اهمیت دارد. برای این منظور، می‌توانید از کمد یا محلی که رطوبتی در آن وجود ندارد استفاده کنید.

جلوگیری از شکرک زدن عسل

شکرک عسل با مراقبت‌های نادرست به وجود می‌آید. برای جلوگیری از شکرک زدن عسل، این نکات را رعایت کنید:

  • وقتی عسل خام را برداشت می‌کنید، شاید دارای موم‌های اضافی یا سایر ناخالصی‌ها باشد. هر مواد اضافی داخل عسل را باید جدا کنید. همین مواد اضافی باعث می‌شوند که شکرک در عسل شروع شود و به سرعت در کل عسل افزایش یابد. پس در اولین زمان ممکن موم‌ها و ناخالصی‌های اضافی را از درون عسل خارج کنید.
  • بهتر است عسل را در بیرون از یخچال نگهداری کنید. سرمای هوا باعث می‌شود عسل سریع‌تر رس ببندد. عسل را باید در هوای 20 تا 25 درجه نگهداری کنید.
  • در هنگام برداشت عسل از یک قاشق کاملاً خشک و تمیز استفاده کنید. قاشق‌های خیس باعث ورود رطوبت به عسل شده و آن را سریع شکرک زده می‌کنند.
  • عسل‌های غیرطبیعی با افزودن گلوکز یا ناخالصی، خیلی زودتر از عسل طبیعی شکرک می‌زنند. بهتر است در نگهداری این نوع عسل‌ها بیشتر دقت کنید و آن‌ها را در کابینت‌هایی با دمای 22 درجه نگهداری کنید.

اگر عسل کریستالیزه شد چه باید کرد ؟

در صورتی که عسل در زمان نگهداری کدر شود نباید نگران باشید، به این حالت کریستالیزایون می‌گویند. اما نه مضر است و نه نشانه فساد می‌باشد. تقریباً می‌توان گفت که همه انواع عسل در یک مرحله زمانی متبلور می‌شوند. این فرآیند طبیعی می‌باشد و وقتی که محصول در دمای سرد محافظت شود سریع‌تر اتفاق خواهد افتاد.

در صورتی که عسل شما متبلور شده، می‌توانید دوباره عسل را به مایع تبدیل کنید. تنها باید عسل را در یک قابلمه همراه با آب داغ قرار دهید و زمانی که گرم می‌شود، به آرامی آن را هم بزنید. البته این نکته را ذکر کنیم که نباید دمای آن زیاد باشد. گرمای زیاد می‌تواند طعم و همچنین رنگ آن را عوض کند.

در این مطلب شما را با نحوه درست نگهداری عسل آشنا کردیم. لینک این مطلب را برای کسانی که می‌خواهند بدانند نحوه درست نگهداری عسل چگونه است ارسال کنید تا آن‌ها هم مثل شما متوجه این موضوع مهم شوند.

شکرک زدن عسل نشانه‌ای تقلبی بودن است؟

خیر، شکرک زدن نشانه تقلبی بودن عسل نیست. عسل خام و طبیعی به دلیل داشتن آنزیم‌ها و مقدار بالای گلوکز، در دمای پایین متبلور می‌شود. اما عسل‌های تقلبی ساخته‌شده از شکر یا گلوکز صنعتی هم می‌توانند شکرک بزنند. تفاوت در این است که عسل طبیعی بافتی نرم‌تر و کریستال‌های ریز دارد، در حالی که عسل تقلبی بافت زبر و دانه‌های درشت‌تر دارد.
شکرک زدن نشان‌دهنده کیفیت پایین نیست. عسل‌هایی که حرارت ندیده‌اند و خام هستند، بیشتر شکرک می‌زنند. اگر عسلی طبیعی باشد، می‌توان آن را با حرارت غیرمستقیم و کم‌تر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد دوباره مایع کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *