فهرست مطالب
دیابت یک نوع بیماری خیلی خطرناک است که با وجود آن بدن نمیتواند از گلوگز استفاده کند و یا آن را ذخیره کند. گلوگز نوعی قند است که درون خون جمع شده و باعث بالا رفتن قند خون میشود. دیابت زمانی اتفاق می افتد که لوزالمعده نتواند انسولین بسازد و یا بدن نتواند از انسولین ساخته شده استفاده کند. انسولین هورمونی است که به وسیله لوزالمعده ساخته میشود و همانند کلیدی عمل کرده و باعث میشود که گلوگز غذایی که مصرف میکنیم از جریان خون به سلول های بدن وارد شوند و انرژی تولید کنند. دیابت را باید جدی گرفت، در غیر این صورت شخص مبتلا به این بیماری را با مشکلات زیادی روبه رو میکند. ما در این مطلب همراه مجموعه کندوک، قصد داریم در مورد لرزش بدن که یکی از عوارض ابتلا به این بیماری است صحبت کنیم.
دیابت چیست؟
این بیماری زمانی رخ میدهد که بدن نتواند گلوگز جذب کند و از آن برای تولید انرژی استفاده کند و این امر باعث به وجود آمدن قند اضافی در جریان خون میشود. دیابت اگر کنترل نشود میتواند باعث عواقبی جدی شود و به بسیاری از اندام های بدن از جمله قلب، کلیه، چشم و اعصاب آسیب بزند.
آیا افت قند خون علت لرزش در بیماران دیابتی است؟
از جمله عوارضی که ممکن است بیماران دیابتی در طول مدت بیماری خود دچار آن شوند کاهش قند خون و یا هیپوگلیسمی است. در این بیماری قند خون بدن نسبت به حالت طبیعی خود کمتر میشود و از آنجا که بدن برای فعالیتش به گلوگز نیاز دارد باید تا جایی که امکان دارد از کاهش قند خون جلوگیری کرد.
در بین افت قند خون و لرزش بدن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. در واقع یکی از نشانه های افت قند خون لرزش بدن است. وقتی بعضی از قسمت های بدن مانند بافت های ماهیچه ای و یا کبد که احساس گرمای بدن بر عهده آنها است مقدار کمی گلوگز دریافت میکنند و باعث میشود که در بدن لرزش ایجاد شود، توجه کنید که این شرایط حتی وقتی که بیمار در اتاقی خیلی گرم است نیز ممکن است اتفاق بیفتد و برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات این عارضه بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرد.
با توجه به نکاتی که در بالا ذکر کردهایم میتوان گفت که مهمترین دلیل لرزش بدن در بین بیماران دیابتی افت قند خون و یا کم شدن میزان قند خون در بین افراد است. دلایل زیادی وجود دارد که باعث کاهش قند خون میشود و مهمترین آنها را در پایین ذکر کرده ایم:
- زمانی که فرد برای مدت زمان طولانی غذا نمیخورد قند خون او کاهش پیدا میکند و دچار لرزش بدن میشود.
- یکی دیگر از دلایل کاهش قند خون مصرف غذاهایی با قند زیاد است زیرا که در این حالت بدن مقدار زیادی انسولین تولید میکند و قند خون بسیار کم میشود.
- به علاوه مصرف برخی داروها نیز باعث کاهش قند خون میشوند.
- همچنین داشتن بعضی بیماری ها مانند بیماری های کبدی و سیروز و یا هپاتیت شدید نیز باعث میشود قند خون کاهش یابد.
روش هایی برای جلوگیری از افت قند خون و همچنین لرزش بدن
برای دلایل ایجاد لرزش بدن در بیماران دیابتی نکاتی را ذکر کردیم، اکنون میخواهیم روش هایی را به شما یاد بدهیم تا دچار افت قند خون و لرزش بدن نشوید:
کسانی که دیابت دارند و از انسولین استفاده میکنند یکی از مناسب ترین کارهایی که میتوانند انجام دهند تا دچار افت قند خون نشوند این است که یک دستگاه تست قند خون داشته باشند تا به صورت مرتب در جریان میزان قند خونشان باشند.
یکی دیگر از کارهایی که این دسته از اشخاص میتوانند انجام دهند این است که الکل مصرف نکنند زیرا کسانی که الکل مصرف میکنند ممکن است بعد از چند ساعت قند خونشان کم شود. همچنین یکی دیگر از کارهایی که میتوانند انجام دهند این است که محل تزریق انسولین را تغییر دهند زیرا میزان جذب انسولین با توجه به جایی که تزریق صورت میگیرد، متفاوت است.
به علاوه افراد دیابتی برای جلوگیری کردن از افت قند خونشان باید همیشه قرص گلوگز و یا بعضی از خوراکی های شیرین مثل آبمیوه همراه خودشان داشته باشند و هر وقت که حس کردند قند خونشان کاهش پیدا کرده است این مواد را مصرف کنند.
آیا علت لرزش در بین بیماران دیابتی با علت لرزش بدن در زمان عصبانیت مشابه است؟
تمام نکات در مورد لرزش در بیماران دیابتی را برسی کردیم و گفتیم که این دسته از افراد چه مواقعی دچار لرزش میشوند. شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که آیا علت لرزش بدن در بین بیماران دیابتی با علت لرزش بدن در هنگام عصبانیت یکی است؟ و آیا کسی که در هنگام عصبانیت دچار لرزش میشود دیابت دارد؟
هنگامی که فردی عصبانی میشود بدن به این امر واکنش نشان میدهد و آدرنالین بیشتری تولید میکند و ترشح این هورمون برای این صورت میگیرد که از بدن بیشتر محافظت شود. در حقیقت این واکنش کاملا طبیعی است و نمیتوان از آن جلوگیری کرد و وقتی که این هورمون میزانش در بدن افزایش پیدا میکند انرژی زیادی آزاد میشود و به همین دلیل لرزش در بدن ایجاد می شود. در نتیجه میتوان فهمید که بین لرزش در عصبانیت و لرزش بیماران دیابتی هیچ ارتباطی وجود ندارد. به علاوه توصیه میکنیم که تا جای امکان عصبانی نشوید و یا به دنبال روش هایی برای حفظ آرامشتان باشید. حالا میدانید که لرزش بدن در بیماران دیابتی عوارض زیادی دارد و اگر نمیخواهید دچار مشکلاتی جبران ناپذیر شوید بهتر است که برای درمان این مشکل هر چه زودتر اقدام کنید.