فهرست مطالب
از گذشته های دور درمان زخم با عسل مرسوم بوده و مردم صد ها سال پیش از عسل برای بهبود زخم های خود استفاده کرده اند. امروزه راه های درمان موثر بسیار زیادی برای درمان زخم وجود دارند ، اما هنوز هم ممکن است بسیاری از افراد روش درمان زخم با عسل را به سایر روش های دیگر ترجیح دهند . عسل دارای خواص ضد میکروبی و باکتریایی بوده و تعادل pH پوست را ثابت نگه می دارد که اکسیژن و ترکیبات درمانی را به بهبود زخم ختم می کند . در گذشته تا به امروز در طب سنتی مردم از عسل طبیعی برای درمان زخم و سوختگی استفاده می کردند و یکی از مهمترین خاصیت های عسل طبیعی ضدباکتریایی و ضدمیکروبی بودن آن است ، به همین دلیل عسل می تواند یک روش بسیار موثری برای درمان و بهبود زخم ها باشد .
همانطور که می دانید عسل یک ماده شیرین است و حاوی مقدار زیادی قند طبیعی فروکتوز ، ساکارز و گلوکز می باشد . قندهای طبیعی باعث به وجود آمدن فرآیند ایسموزی می شوند . فرآیند ایسموزی به این معنا است که خاصیت و عملکرد این قندهای موجود در آب ، رطوبت ها و میکروب هایی که درون زخم جمع شده است را خشک می کنند و رطوبت سلول های پوست حفظ می کنند . در واقع عسل طبیعی با حفظ رطوبت سلول ها باعث می شود ، محلی که در آن زخم یا سوختگی وجود دارد ، در کمترین زمان ممکن خود را بازسازی نماید .
عسل برای بهبود چه زخم هایی مناسب است ؟
استفاده از عسل برای بهبود زخم ها مورد تایید پزشکان بسیاری در سراسر جهان قرار گرفته است . pH اسیدی عسل باعث بهبود زخم ها می شود. اگر زخم هایتان زیاد عمیق نیستند و خون ریزی ندارند، برای اینکه جای زخم باقی نماند و سریعتر بهبود یابد ، بهتر است از روش سنتی عسل استفاده کنید ، اما اگر زخم هایتان بیش از حد عمیق هستند و خونریزی دارند به شما پیشنهاد می کنیم به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید .
- عسل برای جوش یا دمل
- سوختگی و خراش های سطحی
- زخمی که بر اثر عمل کیست مویی انجام شده است
- ترمیم زخم های بعد عمل جراحی
- عسل برای زخم پای وریدی و دیابتی
- مناسب زخم سطحی
مراحل استفاده از عسل برای درمان زخم ها و جای سوختگی
در گذشته مردم قدیمی از عسل نه تنها برای مصارف غذایی ، بلکه برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند . عسل طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی که دارد می تواند در درمان انواع زخم ها و بیماری های چشم ، معده ، بهبود زخم دهان و دندان ، دیابت ، فشار خون ، جوانسازی ، بهبود زخم و سوختگی ، ازبین بردن جای جوش و آکنه موثر باشد. اما شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چه مقدار و چگونه عسل را باید روی جای زخم استفاده کنیم ؟ بسیاری از افراد از چگونگی استفاده عسل برای درمان زخم و سوختگی اطلاعی ندارند و از خاصیت های فوق العاده آن آگاه نیستند . عسل می تواند یک روش بینظیر برای بهبود زخم ها و جای سوختگی باشد و حتی می تواند جای زخم را نیز بعد از مدت کوتاهی کاملا محو نماید .
1.از عسل خام برای بهبود زخم استفاده کنید .
این نکته بسیار مهم است ، عسلی که می خواهید برای بهبود زخم و جای سوختگی از آن استفاده کنید ، باید 100 درصد خام و طبیعی باشد . عسل تازه برداشت شده یا همان عسل خام ، هیچگونه حرارتی ندیده و می توانید برای بهبود زخم ها بهترین گزینه باشد . آنتی اکسیدان های موجود در عسل ، سلول های پوست را در کمترین زمان ممکن بازسازی خواهند کرد ، اما اگر زخم بسیار عمیق بوده و خونریزی شدید داشته باشد، بهتر است این روش را کنار بگذارید و سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید .
2.از یخ برای زخم استفاده نکنید .
یکی از اشتباهات رایجی که بیشتر افراد برای تسکین دردهای شدید زخم استفاده می کنند، استفاده از یخ در محل زخم است . متاسفانه یخ باعث عفونت در محل زخم یا سوختگی می شود ، توصیه می کنیم به هیچ وجه از یخ در محل سوختگی استفاده نکنید .
3.میزان استفاده از عسل برای زخم
صرفه جویی را در مصرف موضعی عسل برای بهبود زخم ها را کنار بگذارید . محلی که دچار زخم یا سوختگی شده است را باید با عسل خام آغشته کنید . در واقع عسل مانند یک پانسمان برای زخم ها عمل می کند و با خاصیت ضد باکتریایی و میکروبی که دارد مانع از رشد میکروب ها در داخل زخم خواهد شد . همچنین از مزیت های دیگر عسل خام این است که میکروب هایی که در محل زخم و سوختگی به وجود آمده است را کاملا از بین میبرد .
4.از دست برای مالیدن عسل به زخم استفاده نکنید .
روزانه دست با بسیاری از میکروب های محیطی ارتباط مستقیم دارد و برای همین پزشکان توصیه می کنند روزانه دست خود را مرتب بشویید . هنگامی که زخم یا جای سوختگی روی پوست شما ایجاد می شود و می خواهید عسل را با نوک انگشت روی زخم بمالید ، ممکن است میکروب های زیادی از طریق دست شما به زخم منتقل شود و متاسفانه عفونت ایجاد خواهد شد . برای انجام این کار بهتر است در ابتدا دست های خود را کامل بشویید ، سپس از یک چوب بستنی برای مالیدن زخم به محل زخم یا سوختگی استفاده کنید .
5.در آخر زخم را با پانسمان ببندید .
هنگامی که زخم را به عسل خام آغشته کردید ، بهتر است روی آن را با پانسمان خشک و تمیز باند پیچی کنید . پانسمان تعادل عسل را روی زخم نگه می دارد و مانع از چسبیدن آن به محیط یا لباس ها می شود . اما به این نکته توجه داشته باشید ، پانسمان را روزی 1 الی 2 بار عوض کنید و تمدید نمایید . در کنار عسل طبیعی عصاره بره موم کندوک هم یکی از آن دسته محصولاتی است که در رفع بیماری های زیادی تاثیر دارد.