مقالات

آیا جلوگیری طبیعی باعث نازایی می شود؟

آیا جلوگیری طبیعی باعث نازایی می شود؟

شاید شما هم زوج هایی را دیده باشید که بعد از داشتن یک یا دو تجربه بچه دار شدن تصمیم گرفته باشند که برای چند سالی بچه دار نشوند و یا زوج هایی باشند که تازه ازدواج کرده اند و نمی خواهند تا چند سالی بچه داشته باشند بخاطر همین به دنبال روش های پیشگیری مانند جلوگیری طبیعی برای مدت طولانی می روند. احتمالا این دسته از افراد این نگرانی را دارند که آیا جلوگیری طبیعی باعث نازایی می شود ؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با پاسخ این سوال آشنا شویم.

آیا جلوگیری طبیعی باعث نازایی می شود؟

در کل باید بگوییم که جلوگیری طبیعی باعث نازایی نمی شود، نه تنها جلوگیری طبیعی بلکه خیلی از روش های دیگر نیز منجر به نازایی نخواهند شد. اگر شما چندین سال و یا بیشتر از ده سال است که از این روش ها استفاده می کنید و اکنون می خواهید باردار شوید اصلا لازم به نگرانی نیست و شما نیز می توانید مثل بقیه بارداری بی مشکلی را داشته باشید، البته اگر باردار نشوید این هیچ ربطی به پیشگیر طبیعی ندارد و ممکن است بخاطر مشکلات دیگر باشد.

مهمترین دلایل نازایی زنان چه هستند؟

بهتر است که بدانید چه عواملی دقیقا باعث نازایی می شوند. در کل یعنی اینکه این مشکلات مستقیم و یا غیر مستقیم از باردار شدن شما پیشگیری می کنند. ولی این مشکل همیشگی نیست و می توان آن را درمان کرد:

  • داشتن عارضه سندروم تخمدان پلی کیستیک این عارضه نوعی اختلالی هورمونی است و مشکلاتی را در روند تخمک گذاری به وجود می آورد.
  • فیبروم رحمی: این عارضه تومورهایی خوش خیم هستند که در دیواره رحم رشد می کنند.
  • اندومتریوز: رشد قسمتی از دیواره داخلی رحم بیرون از این ارگان.
  • کم بودن میزان اسپرم ها: این عارضه زمانی اتفاق می افتد که انزال مردان با تعدادی کمی از اسپرم همراه باشند.
  • سایر بیماری ها: انواعی از عفونت ها در زنان و تومور و بیماری های خود ایمنی.
  • ناباروری بی دلیل: در همچین موقعیت هایی دلیل مشخصی برای ناباروری خانم پیدا نمی شود.

مهمترین دلایل نازایی زنان چه هستند؟

روش های پیشگیری از بارداری چطور؟

ممکن است در زمان پیشگیری دلایل ناباروری مخفی شوند، یعنی اینکه پریود نامنظم و تنبلی تخمدان از نظر شما مخفی می ماند. در کل روش های پیشگیری، نه جلوگیری طبیعی، معمولا گزینه ای درمانی برای این مشکلات به حساب می آیند.

یعنی زمانی که از قرص ضد بارداری استفاده می کنید و یا انواعی دیگر از روش های جلوگیری ممکن است همه چیز طبیعی به نظر برسد در حالی که نمیدانید پریودتان نامنظم است یا نه، یا اینکه درد ناشی از زاندومتریوز را احساس نمی کنید، تا وقتی که از این قرص ها استفاده نکنید و برای باداری اقدام کنید.

کدام روش پیشگیری تاثیر می گذارد؟

جلوگیری طبیعی باعث نازایی نمی شود ولی آیا بقیه روش ها نیز باعث نازایی می شوند یا نه؟ دارو های ضد بارداری هورمونی مقدار بیشتری هورمون را در خود دارند، بعضی از دارو ها استروژن و پروژسترون را در خود دارند در حالی که دیگر نوع های آن پروژستین در ترکیبات خودشان دارند. بعضی از دارو ها مانند قرص ضد بارداری اثر کوتاهی دارند ولی بعضی دیگر مانند آمپول ضد بارداری و یا آی یو دی و ایمپلنت بارداری اثرات طولانی مدتی را دارند. دارو های هورمونی برای جلوگیری شامل موارد زیر می شوند:

  • قرص های ضد باردای استروژن و پروژسترون
  • آمپول ضد بارداری ( فقط پروژستین)
  • ایمپلنت (فقط پروژستین)
  • چسب ضد بارداری (استروژن و پروژسترون)
  • حلقه واژینال (استروژن و پروژسترون)
  • آی یو دی هورمون ( فقط پروژستین)

در کل هیچ کدام از روش های بالا بر روی باروری شما تاثیر ندارند و توجه کنید به محض استفاده نکردن از این روش ها می توانید قدرت باروری خودتان را دوباره بدست آورید.

آیا جلوگیری طبیعی باعث نازایی می شود؟

مدت زمان تاثیر روش های هورمونی در بدن چقدر است؟

در کل زمانی که قرص ضد بارداری استفاده می کنید 1 تا 2 هفته زمان می برد تا هورمون های دارویی از بدن بیرون روند، این مقدار برای تمامی روش های هورمونی درست است بجز آمپول و آمپول کمی بیشتر طول می کشد. در کل نتیجه می گیریم که چند هفته بعد از اینکه روش های پیشگیری را متوقف کردید می توانید اقدام به بارداری بکنید.

توقف روش های جلوگیری و باردار شدن

از زمان قدیم گفته اند که بعد از قطع روش های ضد بارداری باید چند ماه صبر کرد و بعد اقدام به بارداری کرد. ولی امروزه این نظریه را رد می کنند و شما می توانید خیلی زود بعد از قطع دارو ها اقدارم به بارداری کنید.

اصول اقدام به بارداری

با قطع کردن روش های پیشگیری لازم است که پیش از رابطه جنسی و در مدت زمان سه ماه خود و شریک زندگی تان را برای مادر و یا پدر شدن آماده کنید. اصول اقدام به بارداری شامل موارد زیر می شوند:

  • ویتامین های بارداری فراموش نشوند.
  • از سیگار و الکل استفاده نکنید.
  • استرس زیاد نداشته باشید.
  • ورزش بکنید.
  • رژیم غذایی باروری سالم و اصولی را داشته باشید.

آیا منظم نبودن عادت ماهیانه و یا نزدیک شدن دوره ماهانه به یکدیگر میتواند نشانه مشکلات باروری زنان باشد؟

اگر از شروع یک قاعدگی تا قاعدگی بعدی مدت زمان 21 روز فاصله باشد این یک سیکل کاملا طبیعی است و هیچ مشکلی ندارد. ولی با این حال نیز بخاطر اینکه فرم خونریزی ها تغییر پیدا میکند بهتر است که برسی هورمونی و یا سونوگرافی انجام شود و با توجه به جواب آن می توان فهمید که اقدام به درمان نیاز است یا نه. توجه داشته باشید که اگر سیکل قاعدگی کمتر از 21 روز باشد می تواند بر روی بارداری تاثیر داشته باشد و تخمک گذاری انجام نشود.

خانم هایی که قاعدگی نزدیک به هم دارند معمولا روز تخمک گذاری آنها مشخص نیست، آنها چگونه می توانند شانس بارداری خودشان را بالا ببرند؟

اگر خانمی سیکل قاعدکی آن بیشتر از 21 روز باشد و تخمک گذاری داشته باشد لازم نیست که برای بارداری به روز تخمک گذری توجه کند. ولی به خانم هایی که سیکل قاعدگی آنها کم است توصیه می شود که یک و یا دو شب درمیان و یا هفته ای 3 یا 4 بار به طور منظم رابطه زناشویی داشته باشند.

اگر سیکل خانمی مرتب باشد به طور قطعی میتوان گفت که حتما باردار می شود؟

خیر زیرا که فقط تخمک گذاری عاملی دخیل در بارداری نیست و عوامل دیگری نیز در ایجاد نازایی دخالت دارند که به هیچ وجه در قاعدگی و تخمک گذاری تاثیر ندارند. ممکن است نازایی بخاطر این باشد که خانمی لوله هایش بسته باشد و یا اینکه به مشکلات لگنی و رحمی و دهانه رحم دچار باشد و یا اینکه همسر او دچار مشکل باشد.

در متن بالا تمامی اطلاعات مربوط به جلوگیری های طبیعی و غیر طبیعی را برای شما شرح دادیم و گفتیم که پیشگیری طبیعی منجر به نازایی نمی شود و شما می توانید با گذشت یک تا دو هفته بعد از قطع روش های پیشگیری، بدون هیچ مشکلی اقدام به باردار بکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *