مقالات

عسل برای دیابت ضرر دارد ؟!

عسل برای دیابت ضرر دارد ؟!

امروزه با افزایش استفاده از قندها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی در محصولات، بسیاری از خانواده‌ها با مشکل دیابت مواجه می‌شوند. روند افزایش دیابت به قدری گسترده شده است که افراد برای شیرین کردن چای و قهوه به جای قند، از عسل استفاده می‌کنند. اما آیا عسل برای افراد دیابتی مناسب است؟ یا آیا عسلی وجود دارد که برای این دسته از افراد مناسب باشد؟

دیابت به‌طور ساده زمانی ایجاد می‌شود که با مصرف کربوهیدرات‌ها یا همان قندها، میزان گلوکز خون افزایش می‌یابد. افزایش سطح گلوکز خون به پانکراس پیغام می‌دهد تا هورمون انسولین ترشح کند. انسولین کمک می‌کند که کلیه‌ها و سلول‌های ماهیچه، گلوکز را به صورت گلیکوژن ذخیره کنند تا هنگام نیاز بدن به انرژی، از گلیکوژن‌ها استفاده شود. اما این چرخه برای افراد دیابتی به درستی عمل نمی‌کند.

دیابت دو نوع اصلی دارد: دیابت نوع یک و دیابت نوع دو. در دیابت نوع یک، پانکراس قادر به تولید هورمون انسولین نیست. در دیابت نوع دو، بدن نسبت به انسولین تولید شده مقاومت نشان می‌دهد و گلوکز را در سلول‌ها جذب نمی‌کند.

عسل برای دیابت ضرر دارد ؟!

دیابت نوع 1

عوامل زیادی در ایجاد دیابت نوع یک تأثیرگذار هستند که یکی از شایع‌ترین آن‌ها ارثی بودن است. در بدن این افراد، هورمون انسولین به میزان کافی توسط پانکراس ترشح نمی‌شود و در نتیجه فرد به دیابت نوع یک مبتلا می‌شود. افرادی که ۱۰ درصد درگیر قند هستند، می‌توانند با استفاده از انسولین، سطح قند خون خود را تنظیم کنند.

دیابت نوع 2 

۸۰ درصد افراد دیابتی با دیابت نوع ۲ درگیر هستند. بدن این افراد هورمون‌های انسولین را به مقدار کافی تولید می‌کند، اما این هورمون‌ها کارایی لازم را ندارند و بدن به آن واکنش نشان نمی‌دهد. در نتیجه، قند خون در این افراد به شدت افزایش می‌یابد. سبک زندگی و غذاهای پرچرب می‌توانند از عوامل اصلی ایجاد بیماری دیابت نوع ۲ باشند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند با تغییر سبک و محل زندگی و مصرف غذاهای سالم، تا حد زیادی این بیماری را کنترل کنند.

اما آیا عسل برای دیابت ضرر دارد ؟

طبق آزمایشاتی که انجام شده، نتایج نشان می‌دهند که افرادی که دیابت دارند، می‌توانند عسل را در برنامه‌های غذایی خود قرار دهند. عسل خاصیت اکسیدکننده دارد که فرآیند جذب قند خون را بسیار آسان می‌کند و مانع از افزایش قند خون می‌شود. پتاسیم موجود در عسل یکی دیگر از عواملی است که قند را جذب می‌کند و مانع از تجمع قند در بدن می‌شود. مصرف یک قاشق عسل می‌تواند قند خون را بالا ببرد و پانکراس هورمون‌های انسولین را بیشتر ترشح می‌کند. بنابراین، بیمارانی که دیابت دارند، باید قبل از مصرف عسل آزمایش قند خون انجام دهند. پس از بررسی نتایج آزمایش توسط پزشک متخصص، میزان مصرف روزانه عسل برای آن‌ها تجویز می‌شود.

عسل یک ماده بسیار شیرین است، برای کسانی که دیابت دارند، باید قند مصرفی و کربوهیدرات خود را کاملاً کنترل کنند. اما این بدان معنا نیست که شیرینی‌جات را کاملاً حذف کنند. نه‌تنها عسل یک ماده بی‌ضرر است، بلکه دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است که می‌تواند از ایجاد عوارض دیابت جلوگیری کند. عسل کوهستان دارای قند طبیعی است که نه‌تنها باعث افزایش قند خون نمی‌شود، بلکه پانکراس را برای ترشح انسولین تحریک می‌کند.

عسل های مناسب برای دیابت

این عسل می‌تواند به‌عنوان یک درمان طبیعی برای دیابت عمل کند، اما باید با دقت مصرف شود. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که عسل ممکن است در کاهش نوسانات قند خون مؤثر باشد و به‌جای قند تصفیه‌شده استفاده شود. با این حال، عسل همچنان حاوی قند است و مصرف زیاد آن می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون شود. بنابراین، بهتر است دیابتی‌ها عسل را در حد اعتدال مصرف کنند و قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنند تا از اثرات منفی آن جلوگیری شود.

عسل کوهستان و طبیعی علاوه بر اینکه باعث افزایش قند خون نمی‌شوند، آن را کنترل می‌کنند. عسل طبیعی گون گز، عسل چهل گیاه و عسل آویشن کوهی می‌توانند بهترین گزینه برای افرادی باشند که بیماری دیابت دارند. توجه داشته باشید، مصرف بیش از یک قاشق غذاخوری در روز توصیه نمی‌شود. بهتر است این عسل‌ها را ناشتا و نیم ساعت قبل از مصرف وعده صبحانه میل کنید. اگر قصد خرید عسل طبیعی دارید و نمی‌دانید عسل اصل را از کجا تهیه کنید، پیشنهاد ما به شما فروشگاه اینترنتی کندوک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *