فهرست مطالب
در طول سال ها، عارضه عفونت های لثه باعث جدا شدن دندان از لثه شده و در انتها سبب ایجاد فاصله بین دندان ها و لثه می گردد. جرم و باکتری های مضر برای دهان و دندان در فواصل بین دندان ها و لثه تشکیل شده و موجب تضعیف استخوان های اطراف دندان می شود. عفونت و بیماری لثه، بیماری بسیار شایعی است.
بسیاری از اشخاص در مراحل اولیه این بیماری به سر می برند که با رعایت مراقبت های صحیح دهان و دندان قطعا قابل پیشگیربی و درمان هستند اما اگر به بیماری لثه بی اهمیت شوید می تواند باعث تحلیل رفتن استخوان فک شده و در نهایت باعث از دست دادن دندان ها شود. در حالی که لثه بیمار قرمز، بسیار ملتهب، شل و به راحتی خونریزی می کند، به طوری که امکان دارد هنگام خواب خون روی بالش و رختتان ریخته شود و گاهی لثه دچار افزایش حجم می شود ایجاد بوی دهان می کند و این بوی دهان هم برای خودتان و اطرافیانتان بسیار آزار دهنده است.
خصوصیات یک لثه سالم
لثه سالم صورتی رنگ، دارای استحکام، نازک و دارای کنگره هایی هماهنگ با لبه دندان ها و سطح لثه حالت پوست پرتقالی و نقطه نقطه است. لثه ها از بافت لطیف و نرم به وجود آمده اند. آن ها بخش آخر دندان ها (ریشه دندان) را کاملا احاطه کرده اند. مراقبت از لثه به اندازه مراقبت از دندان حائز اهمیت بوده . بیماری لثه، نوعی عفونت است و عامل ایجاد آن پلاک میکروبی و باکتریایی بوده که همان لایه چسپنده ای است که بر روی دندان ها و لثه انباشته و انبار می شود.
انواع بیماری های لثه
بیماری لثه (پریودنتیت) به دو شکل حاد (مهاجم) و مزمن به وجود می آید. نوع مهاجم بیشتر جوانان در نزدیک سن بلوغ 20 سالگی را درگیر می کند. در این نوع بیماران جرم و پلاک دندانی بسیار زیادی وجود ندارد ولی تخریب فراوان است. گفته می شود علت این نوع عارضه بیشتر ژنتیک و ایمونولوژیکی است.
نوع دوم این بیماری پریودنتیت مزمن است و بیشتر در دهه سوم زندگی بعد از 30 سالگی رخ می دهد و اصلی ترین دلیل آن تجمع جرم و پلاک باکتریالی است. تجمع پلاک میکروبی در اثر بکار نبردن مسواک و نخ دندان یا اشتباه مسواک کردن است. به همین جهت معاینات و جرم گیری منظم توسط دندانپزشک توصیه می شود و همین کار باعث می شود سلامت دندان هایتان تا سال ها تضمین شود.
البته نا گفته نمانمد که نوع بیماری لثه و خرابی دندان به ژنتیک هم بستگی دارد جدا از داروهای گران قیمت، یک درمان جایگزین یا خانگی بسیار پر بازده وجود دارد که می تواند لثه های شما را تسکین دهد. می خواهید حدس بزنید ؟ بله، این شفا دهنده بزرگ، عسل طبیعی است. فواید عسل برای سلامتی بسیار زیاد و متفاوت است و تا سلامت لثه و دندان ها نیز گسترده می شود.
عسل به علت اثراتی که در درمان انواع مختلفی از اختلالات دندان دارد بسیار شناخته شده است. همچنین می توان از آن برای حفاظت و تقویت سلامت عمومی دهان، درمان عفونت لثه و دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان و تعدادی بیماری های مرتبط با سلامت دهان و دندان استفاده مفید کرد. اگر قصد خرید عسل را دارید می توانید روی این کلمه کلیک کنید یا اینکه به صفحه آن مراجعه کنید.
چرا از عسل برای التهاب لثه استفاده کنیم؟
پژوهش ها و مطالعات نشان داده اند که عسل برای عارضه عفونت لثه یک درمان مؤثر است، نه تنها این، بلکه بسیار ارزان تر از سایر داروهای گران قیمت است. محققان ثابت کرده اند که خواص درمان گری عسل آن را در درمان بیماری های مرتبط با لثه مانند متورم شدن لثه و التهاب لثه حیاتی می کند. عسل رشد باکتری های تشکیل دهنده پلاک را کاملا محدود می کند و همچنین از تکثیر چسبی که روی دندان ها و لثه های شما تأثیر می گذارد، از جای گیری باکتریها در دندان جلوگیری می کند.
پیش از بحث در مورد نحوه بکار گیری عسل برای لثه، بیایید در مورد این که کدام خواص عسل برای عفونت لثه مفید است اشاره کنیم. خاصیت های ترمیم زخم عسل در اصل همان چیزی است که در درمان عفونت های لثه مانند خونریزی، التهاب لثه و عقب نشینی لثه بسیار تاثیر گذار و مفید است.
چگونه از عسل برای رفع عفونت لثه استفاده کنیم
- یکی از آسان ترین شیوه های بکار بردن عسل برای عفونت لثه اینگونه است که بعد از شست و شو دهان (مسواک زدن دندان ها و یا استفاده از دهانشویه) عسل را با یکی از انگشت های خود به آرامی بر روی محل التهاب قرار داده و آن را ماساژ دهید و این کار را دو الی سه بار در روز تکرار کنید.
- شیوه ی دیگری که به طور معمول در طب سنتی برای رفع عفونت در لثه ها بکار می رود مخلوط عسل و سرکه انگور است. به این صورت که هر بار یک قاشق چای خوری از عسل را با یک قاشق غداخوری سرکه انگور ترکیب کنید و بر روی لثه های خود قرار دهید و آن را به آرامی با انگشتان خود ماساژ دهید. تکرار این عمل تا چند بار در روز سبب از میان رفتن عفونت و ترمیم لثه می شود و همچنین باعث محکم شدن لثه ها می شود. همچنین در مراحل اولیه عفونت می توانید از آب نمک و غرغره آن برای از کاهش عفونت و التهاب استفاده کرد.
آیا مالیدن عسل بر روی لثه و دندان باعث خراب شدن دندانها نمی شود؟
یکی از پرسش های مهمی که به طور معمول به هنگام استفاده از عسل به خصوص زمانی که قرار است از آن برای از کاهش عفونت لثه استفاده شود این است که آیا خود عسل سبب پوسیدگی و خرابی دندان نمی شود؟ بسیاری اعتقاد دارند به هر حال عسل خود یک ماده ی قندی است و مصرف آن به این صورت امکان دارد سبب پوسیدگی دندان شود. در پاسخ به این پرسش باید گفت که عسل طبیعی به دلیل فعالیت ضد میکروبی که دارد مانع از تکثیر و نمو باکتری های عامل پوسیدگی می شود. همچنین در یک نمونه آزمایشگاهی بر روی داوطلب ها نشان داده شد که عسل خاصیت ضد پلاک دهان را نیز دارد.
از چه نوع عسلی برای درمان عفونت لثه استفاده کنیم
همانطور که در سطرهای بالا هم اشاره کردیم بهترین نوع عسل برای درمان التهاب لثه که دارای بهترین بازدهی هم باشد، عسل خام و طبیعی است. عسلی که در آن زنبور به طور کامل از شهد گلها تغذیه کرده باشد و حرارت بالایی ندیده باشد. چرا که در این صورت بخش فراوانی از خاصیت های خود را از دست می دهد. اما در بین عسل ها، معمولا توصیه می شود از عسل آویشن استفاده شود چرا که این نوع عسل به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی قوی یک ماده بسیار موثر برای از بین بردن عفونت ها به ویژه عفونت های دهانی و مجاری تنفسی است. اگر قصد خرید عسل آویشن کوهی دارید می توانید روی این کلمه کلیک کنید یا اینکه به صفحه آن مراجعه کنید.