فهرست مطالب
دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اغلب به زنان باردار توصیه می شود، تغییراتی را در رژیم غذایی خود ایجاد کنند. بهتر است مواد مضر و قندهای مصنوعی را حذف کرده و مواد غذایی سالم را جایگزین آن کنید. با مصرف مواد غذایی سالم به سلامت و رشد جنین کمک خواهید کرد. عسل طبیعی بهترین جایگزین قند مصنوعی است و یک ماده غذایی مغذی می باشد که سرشار از ویتامین ها، آنتی اکسیدان، آنزیم ها، پروتئین، کلسیم، آهن و مواد معدنی است.
مصرف عسل طبیعی چون خواص بسیار زیادی دارد برای خانم های باردار بسیار توصیه می شود. عسل طبیعی یک ماده شیرین و قوی است و دارای قندهای طبیعی گلوکز و فروکتوز می باشد. این قندها نه تنها باعث بالا رفتن قند خون نمی شوند، بلکه می توانند قند خون را تنظیم کنند. باید بدانید عسل هرچقدر مقوی و مغذی باشد، مصرف بیش از حد مجاز آن نیز می تواند خطرات دیابت بارداری را برای خانم های باردار به همراه داشته باشد. مصرف بیش از 2 قاشق غذا خوری (۲۰ گرم) در روز توصیه نمی شود، پس در مصرف آن زیاده روی نکنید. در ادامه بیشتر به خواص و خطرات مصرف عسل برای خانم های باردار می پردازیم.
عسل طبیعی چه خواصی برای خانم های باردار دارد؟
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، به شرط استفاده ی مجاز عسل طبیعی و خام هیچگونه ضرری برای خانم های باردار ندارد. عسل طبیعی سرشار از ویتامین های گوناگون، کلسیم، آهن، پروتئین، آنتی اکسیدان و مواد مغذی می باشد که می تواند در درمان سوزش معده و التهاباتی که در دوران بارداری پیش می آید، جلوگیری کند.
تقویت دستگاه ایمنی :
عسل طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان های مفید بدن است. خوردن عسل میتواند باعث تقویت دستگاه گردش خون و دستگاه ایمنی شود.
تقویت ایمنی بدن مادران برای سلامتی فرزندان خیلی مهم است. جنین مادرانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، با خطراتی همچون عفونت و مشکلات خون رسانی مواجه هستند. این مشکل در شرایط حاد می تواند حتی باعث مرگ جنین شود. بنابراین این مادران حتما باید به پزشک مراجعه کنند تا مراقبت های لازم و مشاوره های مناسب را دریافت نمایند.
کاهش استرس :
استرس در مادران، می تواند تاثیرات زیادی بر سلامت جنین داشته باشد. برای مادرانی که در زمان بارداری استرس کمتری دارند احتمال به وجود آمدن مشکل برای جنین یا زایمان زودرس خیلی کاهش می یابد.
عسل طبیعی میتواند استرس را بسیار کاهش دهد. میتوان با روش هایی نظیر تغذیه مناسب، تمرینات نفسی و یوگا و کمک از مشاوران، استرس را بسیار کم کرد.
کاهش التهاب :
عسل می تواند التهاب بدن را بسیار کاهش دهد. همین امر باعث کاهش جوش ها و عفونت های بدن میشود که بر سلامت جنین ها خیلی موثر است.
کاهش احساس تهوع :
متاسفانه در دوران بارداری برای بیشتر خانم ها حالت تهوع به قدری زیاد می شود که باعث کم آبی در بدن آنها خواهد شد. کم آبی بدن می تواند برای سلامتی مادر و جنین بسیار خطرناک باشد. برای جلوگیری از حالت تهوع بهتر است، یک قاشق عسل خام را در طول روزانه مصرف نمایید
درمان بیماری سوء هاضمه :
وقتی جنین در حال رشد کردن است، به معده فشار می آورد، در نتیجه باعث احساس سوزش و درد معده می شود. عسل خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی که دارد، در درمان بسیاری از بیماری ها همچون سوزش معده، زخم و التهابات معده بسیار مفید و تاثیرگذار است. می توانید روزانه یک قاشق عسل طبیعی آویشن کوهی کندوک را میل نماید تا از مشکلات هاضمه رهایی یابید.
درمان بیخوابی :
بی خوابی یکی از مشکلات اصلی در دوران بارداری است. با تغییر هورمون های بدن مشکلاتی همچون کم خوابی، اعصاب و افسردگی به وجود می آید. عسل یک ماده فوق العاده برای درمان بی خوابی است و با تامین انرژی بدن، مانع از افسردگی و اعصاب می شود. برای درمان بی خوابی، بهتر است یک قاشق عسل را با یک لیوان شیر گرم ترکیب کنید و میل نمایید.
کاهش حساسیت و آلرژی :
عسل خام با خاصیت هایی که دارد در درمان آسم و آلرژی بسیار مفید است. سعی کنید مصرف عسل را در روتین روزانه خود قرار دهید. البته افرادی که آلرژی دارند باید حتما از پزشکان یا مشاوران کمک بگیرند.
درمان زخم ها :
مردم از دیرباز در طب سنتی از عسل خام برای درمان زخم ها استفاده می کردند. عسلی که برای درمان زخم ها به کار می رود، باید حتما خام بوده و هیچگونه حرارتی ندیده باشد. این ماده مغذی با خاصیت ضد باکتریایی و میکروبی که دارد، می تواند رطوبت زخم را خشک کند و میکروب هایی که در زخم جمع شده اند را از بین می برد. برای بهبود سریع زخم ها، مقداری عسل را روی زخم به صورت موضعی بزنید و یک باند تمیز را دور آن بپیچید.
بیشتر بخوانید: درمان کاهش میل جنسی زنان
آیا عسل طبیعی برای خانم های باردار مضر است؟
عسل با همه فوایدی که دارد اگر زیاد مصرف شود ممکن است ضراتی داشته باشد. عسل یک ماده شیرین است و امکان دارد بعد از مصرف آن دوباره وسوسه شوید و بیشتر مصرف کنید. دوران بارداری بسیار حساس است و باید در رژیم غذایی بسیار احتیاط نمایید. عسل طبیعی حاوی مقدار بسیار زیادی گلوکز است به همین دلیل باید در مصرف آن صرفه جویی کنید. از مهمترین خطرات عسل برای زنان باردار عبارتند از :
آلرژی
برخی افراد ممکن است به عسل آلرژی داشته باشند و این ممکن است باعث آلرژی شود. آلرژی به عسل معمولا له دلیل وجود ذراتی مانند گرده گل و یا مواد شیمیایی دیگر به وجود بیاید. ممکن است علائمی همچون خارش، جوش، کهیر، تورم، حالت تهوع و یا مشکلات تنفسی داشته باشد.
توجه داشته باشید که عسل های مصنوعی آلرژی را وخیم تر میکند. بهترین راه، استفاده از عسل های طبیعی است و آن را از جای مورد اعتماد خریداری کنید.
بازداری نامتوازن
استفاده بیش از حد از عسل میتواند باعث بارداری نامتوازن شود.
مشکلات گوارشی
همچنین برخی افراد با مصرف بیش از حد عسل دچار مشکلات گوارشی میشوند. البته باید توجه کرد مقدار مناسب عسل طبیعی نه تنها مشکل گوارشی به وجود نمی آورد، بلکه در از بین بردن مشکلاتی همچون ریفلاکس معده، حالت تهوع و اسهال بسیار مناسب هستند.
گرفتگی عضلات
عسل خام باعث گرفتگی عضلات شکم می شود در نتیجه مشکلاتی همچون یبوست یا اسهال را به همراه دارد. مصرف بیش از حد عسل، بدن شما را اسیدی می کند و هضم غذا را برای دستگاه گوارشی بسیار سخت خواهد کرد.
دیابت بارداری
در دوران بارداری مصرف بیش از 25 گرم فروکتوز خطرناک است و خانم های باردار نباید بیشتر از دو قاشق عسل مصرف نمایند، زیرا درگیر بیماری دیابت دوران بارداری می شوند که به دیابت نوع 2 نیز مشهور است. در بسیاری از این بیماران دیابت بعد از زایمان درمان می شود، اما برای بعضی از بانوان درمان هیچ تاثیری ندارد و باید از انسولین استفاده کنند.
سقط جنین
ترکیب دانه کنجد با عسل، باعث سقط جنین می شود. سعی کنید در دوران بارداری عسل را خام مصرف نماید و هیچگونه مواد افزودنی را به عسل اضافه نکنید.
بیشتر بخوانید: برای تنبلی تخمدان چی بخوریم؟
در دوران بارداری چه قدر عسل بخوریم؟
همانطور که می دانیم هر چیزی تا زمانی مفید می باشد که در مصرف آن میانه روی شود و عسل هم از این مسئله مستثنی نمی باشد. طبق دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی که اعلام کرده است مقدار کالری مورد نیاز در دوران بارداری بین ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کالری می باشد. فردی که باردار است مجاز می باشد تنها از ۱۰٪ یعنی اینکه در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری آن را از طریق قند ها جذب کند. از آن جایی که هر قاشق غذاخوری عسل حدود ۶۰ کالری دارد می توان نتیجه گرفت که ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری عسل در روز برای زنان باردار می تواند بهترین میزان استفاده از عسل باشد.
چند نکته ی مهم در مورد مصرف عسل برای خانم های باردار:
- در زمان مصرف عسل، نباید آن را با مایعات خیلی گرم مخلوط کنید زیرا در صورت انجام دادن این کار تمامی آنزیمهای مفید عسل از بین خواهند رفت.
- تا جایی که امکان دارد برای استفاده از مزایای عسل حتما از عسل خام استفاده شود. در واقع عسل خام به عسلی می گویند که حرارت ندیده است.
- این نکته را بدانید که عسل را نباید با پوست توفو، یا توفو مصرف کنید زیرا تاثیر آن برعکس خواهد شد و سبب مسمومیت غذایی شما خواهد شد.
در صورتی که کیفیت عسل خوب باشد، معمولا خوردن آن حتی برای خانم های که باردار هستند مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اطمینان حاصل کنید که عسلی که مصرف خواهید کرد مربوط به تغذیه زنبور بر روی گل و گیاه و کاملا طبیعی باشد. شما باید عسل خام و مورد اطمینان را انتخاب کنید که حداقل فرآوری روی آن صورت پذیرفته باشد. در صورتی که مطمئن نیستید که از چه نوع عسلی را استفاده و انتخاب کنید می توانید با با مشاوران کندوک تماس حاصل فرمایید تا اینکه بهترین نوع عسل که مناسب شما است را معرفی کنند.
سلام خسته نباشید ، عسل سیاه خوبه واسه بارداری یا نه؟
عسل در زمان بارداری برای مادر و جنین میتواند مفید باشد. عسل سیاه خواص زیادی دارد ، ولی توجه داشته باشید بیشتر از پنج قاشق در روز میل نفرمایید.
عسل سیاه سرشار از مواد معدنی است که برای سلامتی مادر پ جنین میتواند مفید باشد. بهتر است قبل مصرف با مشاوران کندوک یا پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید.