مقالات

حساسیت به عسل در کودکان

حساسیت به عسل در کودکان

عسل طبیعی به عنوان یکی از پرخاصیت ترین ماده خوراکی شناخته می شود که امروزه در سراسر جهان طرفداران بسیار زیادی دارد. عسل که با نام انگبین نیز شناخته می شود، دارای انواع مختلفی بوده و توسط زنبورهای عسل با استفاده از شهد گل ها و گیاهان گلدار تولید می شود. عسل سرشار از مواد معدنی، اسیدهای آمینه، انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان است و از خواص بسیار زیادی برای بدن برخوردار است. با وجود این همه فواید که عسل برای سلامتی بدن به همراه دارد، اما ممکن است مضراتی برای کودکان هم داشته باشد که از مهمترین آنها حساسیت به عسل است که به عنوان یکی از شایع ترین این موارد است. حساسیت نه تنها در کودکان، بلکه در برخی از بزرگسالان نیز که بیماری زمینه ای مانند آلرژی داشته باشند، اتفاق می افتد.

سوزش معده ، خارش و حالت تهوع از علائم اصلی حساسیت پس از خوردن عسل هستند. اصلی ترین علائم حساسیت به عسل کدام اند؟ حساسیت به عسل چگونه ایجاد می شود؟ علائم حساسیت به عسل در کودکان کدام اند؟

در صورتی که شما پس از خوردن این ماده خوشمزه با مشکل مواجه شده اید و به عسل آلرژی شدید نشان می دهید، با ما تا پایان این مطلب کندوک همراه باشید، تا به شما بگوییم چه علائمی نشان دهنده حساسیت به انواع عسل ها هستند.

حساسیت به عسل چگونه ایجاد می شود؟

عسل یک ماده خوراکی سرشار از ویتامین است که زنبور عسل ها برای تولید آن از انواع گرده های گل و شیره گیاهان تغذیه می کنند. اگر به بیماری آلرژیک مبتلا هستید و به نوع خاصی از گرده حساسیت نشان می دهید، امکان دارد به برخی از انواع عسل ها که حاوی ذرات معلق گرده هستند نیز حساسیت داشته باشید.

در واقع عسل به تنهایی عامل ایجاد حساسیت نیست و وجود گرده است که اغلب باعث تشدید آلرژی می شود. باید بدانید مقدار نسبت تولید شهد با گرده گل در گیاهان مختلف متفاوت است.

حساسیت به عسل در کودکان

گاها مصرف زیاد عسل و حتی باکتری های مرده ای که در داخل عسل وجود دارد، باعث ایجاد خطراتی در کودکان می شود. در واقع عسل دارای مقدار بسیار کمی باکتری است که معمولا تاثیری بر سلامتی بزرگسالان ندارد، اما همه ما می‌دانیم بدن کودکان بسیار حساس است و به دلیل سیستم ایمنی ضعیفی که دارند، ممکن است بدنشان نتواند با این باکتری ها مبارزه کند، در نتیجه برای کودکان خطرناک خواهد بود.

انگبین یا همان عسل خام یک ماده غذایی خون ساز و سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم است که می تواند تاثیر بسیار بالایی در رشد کودکان و رفع کم خونی آنها داشته باشد؛ به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند عسل را قبل از تکمیل شدن 2 سالگی کودکان در برنامه غذاییشان قرار ندهید، زیرا بدن در 24 ماهگی اول بسیار ضعیف است و ممکن است نتواند این ماده غذایی مقوی را به خوبی هضم نماید و نوزاد دچار بیماری گوارشی خواهد شد.

اصلی ترین علائم حساسیت کدام اند؟

در واقع علائم ممکن است بسته به شدت آلرژی در هر فردی متفاوت باشد. اگر پس از خوردن عسل متوجه علائم غیرعادی در خودتان شدید، توصیه می کنیم در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا عدم درمان حساسیت به موقع می تواند عوارض بسیار جدی را دربر داشته باشد.

از رایج ترین علائم این واکنش ها می توان به مشکلات پوستی، قرمزی، خارش، تورم و احساس گرما، استفراق و… اشاره کرد. علائم دیگر آن در دستگاه تنفسی معمولا شامل آبریزش بینی، عطسه، تنگی نفس، سرفه، گرفتگی قفسه سینه، خس خس سینه است .

آنافیلاکسی نیز بر سیستم گردش خون تأثیر مستقیم می گذارد و اغلب منجر به افت فشار خون، تپش قلب، کاهش یا افزایش سرعت نبض، سرگیجه، خستگی و در موارد شدید باعث ایجاد شوک در فرد خواهد شد . از آنجا که آنافیلاکسی یک واکنش ناگهانی و بسیار خطرناک است، در زمان بروز آن لازم است تا آدرنالین توسط پزشک تزریق شود. اما حساسیت به عسل در کودکان با چه علائمی همراه است؟

علائم حساسیت به عسل در کودکان کدام اند؟

همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم، عسل یک ماده سرشار از ویتامین است که می تواند برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید باشد. این ماده غذایی طبیعی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و برای رشد کودکان بسیار مفید است. با این حال اغلب پزشکان توصیه می کنند که نباید به نوزادان زیر 12 ماه عسل داده شود.

از مهمترین علائم حساسیت عسل در کودکان می توان به تب ، زردی رنگ ، استفراق و اسهال اشاره کرد. باید بدانید عسل می تواند حاوی باکتری کلوستریدیوم باشد که معمولا در خاک و همچنین گرد و غبار یافت می شود. این باکتری ممکن است برای بزرگسالان بی خطر باشد زیرا سیستم ایمنی و گوارشی آنها بالغ شده است.

هنگامی که نوزادان زیر 2 سال کلوستریدیوم را مصرف کنند، باکتری ها در روده هایشان به شدت تکثیر شده و تاثیر مستقیمی بر سیستم عصبی آن ها قرار می دهد. این بیماری معمولا به عنوان بوتولیسم نوزاد هم شناخته می شود و اگرچه این بیماری بسیار نادر است، اما می تواند عوارض بسیار مضر و خطرناکی مانند مشکلات تنفسی و حتی ضعف عضلانی ایجاد کند که متاسفانه در موارد شدید منجر به مرگ نوزاد می شود.

خوشبختانه بیماری بوتولیسم در کودکان زیر 24 ماه قابل درمان است، اما به شرطی که والدین در اولین فرصت پس از شناسایی این بیماری، نوزادان را تحت درمان و مراقبت قرار دهند. توصیه می کنیم تا 2 سالگی کودکانتان صبر کنید و پس از گذشت این مدت زمان این ماده غذایی فوق العاده را در برنامه غذایی آنها قرار دهید.

2 نظر در “حساسیت به عسل در کودکان

  1. آرسام گفت:

    سلام کودک من شش ساله هست هربار تا یک قاشق کوچک عسل بهش دادم هرچی توی معده اش بود بالا آورد نیازی هست نزد پزشک خاصی ببرمش یا ازمایشی بگیریم؟

    1. کندوک گفت:

      سلام و درود خداقوت.
      از چه نوع عسلی برای مصرف کودک خود استفاده کرده اید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *