فهرست مطالب
رعایت رژیم های تغذیهای و مواد غذایی مغذی و سرشار از آهن و ویتامین تاثیر بسزایی در درمان کم خونی دارد. وعده صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی است که باید توجهی بسیاری به آن داشته باشید زیرا خوردن یک صبحانه سرشار از آهن و مواد مغذی می تواند تا حد زیادی در درمان و جلوگیری از کمخونی تاثیر داشته باشد. اگر می خواهید آهن بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از کم خونی ناشی از فقر آهن پیشگیری و با آن مبارزه کنید صبحانه زمان خوبی برای این کار است. یک صبحانهی مناسب با کم خونی سرشار از آهن شامل غلات غنی شده و تخممرغ است و شما میتوانید بسیاری از صبحانههای خوشمزه را از غذاهایی که منبع آهن هستند درست کنید.
معرفی بهترین مواد غذایی صبحانه برای کم خونی
شیره انگور صبحانهای مناسب برای کمخونی
شیره انگور یکی از فرآورده های بسیار مفید با مزایای بیشمار است که توصیه میشود هرگز از فواید و خواص فوق العاده آن غافل نشوید. مصرف این ماده غذایی که از انگور شیرین تهیه میشود در فصل زمستان بسیار عالی است. شیره انگور بسیار مفید و مقوی و ضد نفخ است و میتواند با تقویت بنیه بدن و خون سازی انرژی بسیار زیادی به وجود آورد.
شیره انگور یک ماده غذایی پر خاصیت و سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث، آهن و قند است و مصرف آن نیازهای بدن از جمله این ویتامین ها و آهن را تامین میکند. این ماده که دارای طبع گرمی است علاوه بر ضرورت مصرف آن در وعده صبحانه برای درمان کمخونی، از آن به منظور درمان برخی از بیماریها در فصل زمستان نیز مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار مفید است.
روغن کنجد یک معجزه برای کم خونی
روغن کنجد یک روغن گیاهی است که دارای خواص بسیار ارزشمندی برای بدن است و به عنوان یکی از مناسبترین صبحانه ها برای کمخونی بشمار میرود. این روغن مفید و مغذی که از دانههای کنجد ساخته میشود ، دارای ویتامین E فراوان است به همین خاطر در سلامت پوست و مو زیبایی نقش مهمی دارد.
روغن گیاهی کنجد در تامین آهن مورد نیاز بدن نیز نقش دارد و میتوان در برنامه غذایی روزانه خود از آن بهره بگیرید. به این ترتیب که به جای روغن جامد یا روغن مایع و سرخکردنی از روغن کنجد در وعده صبحانه خود استفاده کنید و از خواص بیشماری که دارد بهرهمند شوید.
ارده
همانطور که در بالا اشاره کردیم کنجد به عنوان یکی از بهترین صبحانه ها برای کم خونی به شمار می رود و برای تهیهی فرآورده های متفاوت دیگر نیز کاربرد دارد. برای تولید فرآورده های متنوع از کنجد، از املاح دیگر نیز استفاده می کنند که ارزش غذایی آنها را دو چندان می کند.
یکی از فرآوردههای کنجد که یک صبحانه مناسب برای کم خونی و درمان آن است ارده نام دارد. ارده دارای خواص زیاد و ارزشمندی است که سرشار از املاح مفید از قبیل کلسیم، منیزیم و آهن است. علاوه بر این املاح مفید ، وجود عناصر و ویتامینهای مختلفی که دارای مقادیر زیادی آهن است در درمان کم خونی میتواند بسیار موثر باشد.
حلوا ارده
حلوا ارده نیز جزو فرآورده های کنجدی است و خواصی شبیه ارده دارد و به عنوان بهترین صبحانه برای کم خونی شناخته میشود . حلوا ارده دارای مقادیر زیادی آهن است و میتواند برای کمخونی و کمبود آهن بدن یک مکمل بسیار مفید باشد.
طرز تهیه صبحانه برای کمخونی
برای تهیه یک صبحانه مفید و مقوی برای درمان کمخونی میتوانید ترکیب زیر را آماده و میل کنید.
ابتدا ۴ قاشق غذاخوری ارده را با ۳ قاشق غذاخوری شیره انگور مخلوط کرده و سپس ۲۰ عدد مغز بادام و مقداری کشمش به این مخلوط اضافه کنید. پس از آن این وعدهی سرشار از مواد مغذی را داخل نان سنگک قرار داده و در وعده صبحانه میل کنید. این صبحانه میتواند تاثیر معجزه آسایی در درمان کم خونی داشته باشد و همچنین باعث میشود فرد در طول روز شاداب و سرحال باشد.
علائم کم خونی چیست؟
کم خونی نیز همانند سایر بیماریهای بدن علائم خاص مربوط به خودش را دارد و این علائم عبارتند از:
1. رنگ پریدگی صورت و بی حالی
2. درد در قسمت قفسه سینه
3. تنگی نفس
4. عدم تمرکز و تپش قلب
5. بیقراری و ناراحتی
6. افسردگی و کسالت
هر وقت این علائم را در خود مشاهده کردید باید بفهمید که دچار کمخونی شده اید و برای درمان آن نیز راههای زیادی وجود دارد که یکی از این راهها که تاثیر بسیاری در درمان کمخونی خونی دارد خوردن صبحانه های مقوی و سرشار از مواد مغذی است که در بالا آنها به شما پیشنهاد دادهایم . همچنین نکاتی برای جلوگیری از مبتلا شدن به کمخونی را نیز در ادامه در اختیار شما قرار می دهیم.
نکات مهم برای جلوگیری از کمخونی
کم خونی انواع مختلفی دارد که همهی آنها قابل پیشگیری نیستند اما با رعایت چند نکته مهم میتوانید حتیالامکان از ابتلا به آن جلوگیری کنید.
1. مصرف نوشیدنیهای کافئین دار چون چای و قهوه
2. سعی کنید در برنامه غذایی خود مواد غذایی که سرشار از آهن ، ویتامین B12 ، ویتامین C و اسید فولیک است را قرار دهید.
3. اگر در خانواده شما کم خونی یک بیماری ارثی است بهتر است برای پیشگیری به پزشک مراجعه کنید.
4. غذاهای حاوی ویتامین C را همراه آهن مصرف کنید تا جذب آهن بدنتان بالا رود .
5. غذاهای حاوی فولات و ویتامین B12 را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به تولید گلبولهای قرمز خون کمک کنید.