مقالات

سندروم پیش از قاعدگی چیست ؟

سندروم پیش از قاعدگی چیست ؟

یکی از مشکلاتی است که اغلب بانوان با آن آشنایی دارند. این نوع سندروم که برخی آن را اختلال ناخوشی قبل از قاعدگی نیز می ‌گویند، دسته‌ ای از نشانه ها است که پیش از قاعدگی بروز می‌ کند و می‌ تواند طیف گسترده‌ ای از نشانه های خفیف تا شدید را شامل شود. در این‌ حال درمان سندوم پیش از قاعدگی در طب سنتی و در طب جدید وجود دارد که بیشتر برای کنترل و کاهش نشانه های سندروم پیش از قاعدگی به کار می ‌رود.

درمان این علائم از این جهت اهمیت دارد که امکان دارد شرایط به وجود آمده و زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد و نتواند اعمال روزمره خود را برای مدتی انجام دهد. در این مطلب برای شما این نوع سندرم را بازگویی می کنیم و راه حل های پیشنهادی را به شما ارائه می دهیم ؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا بدانید پی ام اس چیست و آیا درمان سندرم پیش از قاعدگی وجود دارد .

علائم سندروم پیش از قاعدگی چیست ؟

همانطور که اشاره شد علائم سندروم پیش از قاعدگی امکان دارد به شکل‌ های مختلفی بروز کند و فرد به فرد تفاوت‌ هایی از نظر شدت و یا نوع نشانه ها وجود داشته باشد. با این‌ حال از آن جایی که دسته‌ ای از علائم مشخص برای این شرایط می ‌توان نام برد؛ به آن اسم سندروم داده‌ اند. این نشانه ها بسیار فراوان هستند، اما در ادامه رایج‌ ترین علائم سندرم پیش از قاعدگی را برای شما بازگویی می کنیم.

احساس افسردگی داشتن

گریه کردن

علائم عاطفی و بروز آن ها

احساس اضطراب و تنش زیاد

تغییر در اشتها و نحوه مصرف غذایی

تغییرات خلقی و رفتاری افزایش تحریک پذیری

کناره گیری از اجتماع

مشکل در به خواب رفتن

تغییر در میل جنسی و بروز مشکلات جنسی

ایجاد سردرد های شدید

ایجاد درد مفاصل

به وجود آمدن احساس خستگی

افزایش وزن به دلیل احتباس مایع

ایجاد نفخ شکمی

اشکال در تمرکز

علائم فیزیکی همچنین حساسیت پستان و بروز لک های موقت

بروز آکنه و جوش های زیر پوستی

یبوست و یا اسهال

شاید تعدادی از این نشانه های که گفته شد ساده به نظر بیایند ؛ در این حال بسیاری از اشخاص این حالات روحی زنان در قاعدگی به قدری بالا است که ممکن است زندگی آن‌ ها را برای زمانی، یک تا چند روز، دچار اختلال کند. با این وجود حداکثر تا ۴ روز پس از شروع دوره قاعدگی این نشانه ها از بین می‌ روند. نوع دیگری از نشانه های سندروم پیش از قاعدگی وجود دارد که به آن اختلال بی ‌قراری قبل از قاعدگی می گویند که شامل تغیرات خلقی و مشکل در تمرکز، خشم ، تحریک پذیری شدید است .

سندروم پیش از قاعدگی چیست ؟

دلایل اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی

با وجود آنکه هنوز دلیلسندرم قبل از قاعدگی را نمی دانند ، اما برخی از عوامل را در آن دخیل می ‌دانند؛ برای نمونه تغییراتی که در هورمون‌ ها ایجاد می ‌شود، در بسیاری از افراد ایجاد اختلال ناخوشی قبل از قاعدگی می‌ نماید. این افراد پس از آن که به دوران حاملگی یا دوره یائسگی رسیدند به علت تغییر در هورمون‌ های خود، نشانه هایی که دارند از بین می رود. همچنین امکان دارد تغییراتی که در مواد شیمیایی مغز که به آن‌ ها انتقال ‌دهنده عصبی نیز می‌ گویند، ایجاد می ‌شود، در تشکیل حالات روحی همچون افسردگی، خستگی، تغییر اشتها و مشکل در خواب تداخل داشته باشد. این نشانه ها ممکن است به دلیل عدم وجود مقدار کافی از سروتونین در مغز ایجاد شود. همچنین امکان دارد برخی از افراد دچار افسردگی خفیف باشند ؛ اما این موضوع بدون تشخیص درستی باقی مانده باشد، به همین علت این افراد در زمان قبل از قاعدگی خود افسردگی را بیشتر بروز می‌ دهند .

درمان سندروم پیش از قاعدگی در طب سنتی

بیشتر درمان‌ هایی که در طبابت سنتی برای کاهش نشانه های سندرم پیش از قاعدگی آمده است؛ مربوط به تغییر سبک زندگی هستند که بستگی به شرایط هر فرد و نوع اختلال ناخوشی قبل از قاعدگی او باید انتخاب شوند. افرادی که دچار احساس نفخ می ‌شوند و یا مشکلات گوارشی دارند؛ باید در این دوره وعده ‌های غذایی کوچک ‌تری مصرف کنند. همچنین برای کاهش احتباس مایعات در داخل بدن، لازم است در این دوره استفاده از نمک را محدود نمایند و از غذا های شور استفاده نکنند.

همچنین در این دوره طبق درمان سندروم پیش از قاعدگی در طب سنتی، باید غذا هایی که حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات پیچیده هستند، مانند انواع میوه‌ ها، سبزیجات و غلات کامل و مواد غذایی حاوی کلسیم همچون لبنیات را میل کنند و افرادی که نمی ‌توانند کلسیم کافی از غذای رژیمی خود دریافت کنند، به مکمل های غذایی نیاز دارند. در این دوران حتماً حداقل سی دقیقه تحرک بدنی همچون پیاده‌ روی، دوچرخه‌ سواری را انجام دهید. ورزش را به‌ صورت روزانه دنبال نمایید تا نشانه های روحی آن و همچنین دردهای شکمی در طول دوران پی ام اس کاهش پیدا کند .

از انواع دمنوش ها برای سندروم پیش از قاعدگی می‌ توان به گیاهانی اشاره کرد که خواص آرام بخشی دارند؛ برای نمونه دمنوش اسطوخودوس و یا استفاده از بهارنارنج که به آرامش اعصاب و ایجاد حس خوب کمک می‌ کند، از انواع دمنوش ها برای سندروم پیش از قاعدگی هستند. همچنین می ‌توانید از دمنوش زنجبیل نیز برای گرم کردن بدن استفاده کرد تا شدت نشانه ها کاهش پیدا کنند .

یکی دیگر از درمان ها برای سندرم پیش از قائدگی ژل رویال است که بسیار کاربرد فراوانی برای بانوان دارد و کمک می کند که درد و نشانه های این نوع سندرم کاهش پیدا کند، ژل رویال خواص خارق العاده ای برای بانوان دارد. بسیاری از افراد حتی گمان می کنند که ژل رویال تنها برای بانوان موثر است. اگرچه این یک نوع تفکر اشتباه بوده و ژل رویال برای مردان نیز کاربرد فراوانی دارد؛ اما بانوان فواید زیادی را با مصرف منظم ژل رویال به دست می آورند.

ژل رویال برای کمک به تنظیم قاعدگی در واقع به علت ایجاد این بی نظمی در بدن حمله کرده و آنها را از بین می برد. همین کار باعث می شود که این بی نظمی بدون بازگشت باشد. مگر اینکه دوباره مشکلات دیگری برای شخص ایجاد شود. البته نباید از این نکته غافل شد که درمان با ژل رویال اگرچه می تواند یک درمان کامل باشد اما برای رسیدن به نتیجه اصلی به صبر و مداومت در مصرف نیاز است.

سندروم پیش از قاعدگی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تا به امروز روشی قطعی برای تشخیص سندروم قبل از قاعدگی شناسایی نشده است، آزمایشی هم برای تشخیص آن وجود ندارد. اگر در جریان چرخه ‌ی قاعدگی هر ماه نشانه های مخصوصی را تجربه می ‌کنید، پزشک با ارزیابی آن‌ ها در مورد احتمال ابتلا این سندرم نتیجه گیری نهایی را خواهد کرد. پزشک از فرد می خواهد که به مدت دو دوره قاعدگی نشانه‌ های خود را به صورت دقیق در تقویم نشانه کند، این کار به تشخیص دقیق‌ تر سندروم کمک می ‌کند. روزی که نشانه ها شروع می ‌شود و روزی که نشانه ها از بین می ‌روند را به دقت یادداشت کنید. تاریخ شروع و پایان عادت ماهیانه خود را هم در تقویم علامت بزنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − چهار =